17.01.2015 20150302_150230_web.jpg

Zeleninové quinoto s cviklovými a špenátovými listami

Neuveriteľný vegánsky pokrm ! Plný zeleniny, zelených listov, skvelej quinoi. Rýchle a zdravé jedlo.
Počet porcií Predpríprava Príprava
4 25min.

Suroviny

  • 1 hrnček quinoi
  • 1 hrnček šampiňónov
  • 1 stredne veľký baklažán
  • 1 hrnček zelených plochých fazuliek
  • hrsť cviklových listov
  • hrsť špenátových listov
  • 2 PL kokosového oleja
  • soľ 
  • korenie
  • chilli korenie
  • sušený cesnak

 

Postup prípravy

Quinou si prepláchneme a dáme ju povariť asi na 10 minút v raz takom množstve osolenej vody. Hlavičky šampiňónov, očistíme a nakrájame na štvtrtinky, zelené fazuľky nakrájame na polovičky, baklažán na kocky. Ako prvý orestujeme na kokosovom oleji baklažán, kým jemne zhnedne. Potom pridáme fazuľky, na záver šampiňóny. Všetko osolíme, okoreníme, pridáme chilli korenie a sušený cesnak. Po 10 minútamch varenia pridáme aj quinou a spolu ešte asi 5 minút premiešame a podusíme. Na záver pridáme hrsť špenátových a cviklových listov a kto chce a je nevegán, môže si to ešte posypať parmezánom. MŇAAAM smiley.

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk