24.07.2015 Chicpea salad.jpg

Cícerový šalát s fetou

Cícer je fantastická strukovina. Má v sebe kopec vlákniny a minerálnych látok (draslík, horčík, fosfor, vápnik a aj železo). Napriek tomu, že obsahuje dosť sacharidov, je vhodný aj pre ľudí trpiacich cukrovkou. Nie je v ňom lepok, preto je vhodný aj pre celiatikov. Obsahuje aj málo sodíka a tukov, takže sa často zaraďuje do rôznych diét, či už zameraných na vysoký obsah vlákniny, nízky obsah soli alebo cholesterolu. Ja Vám ponúkam recept na fantastický šalát. Mňam.

Počet porcií Predpríprava Príprava
2 porcie 15 min.

Suroviny

  • 1 hrnček cíceru
  • 2 ks jarná cibuľka
  • 2 cm kúsok zelenej chilli papričky
  • 2 hrste nasekanej petržlenovej vňate
  • šťava z 1 citróna
  • 2PL panenského olivového oleja
  • 1PL domáceho medu
  • 1ČL balzamikovej glazúry
  • himalájska soľ, korenie, štipka chilli korenia
  • 1 balenie  Feta syru (150g)

Postup prípravy

Cícer uvaríme, ak použijete cícer z plechovky, tak ho poriadne prepláchnite od slaného nálevu. Jarnú cibuľku, chilli papričku, petržlenovú vňať si nasekáme na menšie kúsky. V menšej miske si pripravíme zálievku z citrónovej šťavy, olivového oleja, medu, balzamika, soli a korenia. Všetko zmiešame s cícerom a na záver rozdrobíme fetu a jemne premiešame. Dobrú chuť.

 

TIP: K šalátu si môžete pridať aj varené vajíčko a pečenú červenú papriku. Spolu to chutí božsky.

 

chicpea-salad.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk