Zdravé raňajky

Amarantová kaša s egrešom

20180625_065505_novy web

Egreše mi úplne perfektne zapadli do tejto kaše. Sladko kyslá chuť, v kombinácii s orieškami a amarantom vytvorila neuveriteľnú raňajkovú pochúťku. 

Raňajkové kaše

Amarantová kaša s egrešom

Počet porcií: 1 Čas prípravy: 10 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 2PL uvareného amarantu
  • 1PL jemných ovsených vločiek
  • 1 banán
  • 4 sušené ďatle
  • pár ľubovoľných orechov (pekanové, vlašské, kešu, mandle ...)
  • 1ČL chia semienok
  • 80g jogurtu (ja som mala kozí)
  • 1ČL medu
  • hrsť egrešov
  • kúsok nakrájanej hrušky

Postup prípravy

  1. Amarant si vopred uvaríme. Varí sa 30 minút + 10 minút stojí prikrytý, takže amarant stále varím večer vopred väčšie množstvo a ráno odoberám, ohrievam. Vydrží aj 2 dni v chladničke. Čas prípravy tejto kaše je teda bez varenia amarantu. Ten som si už len ohriala.
  2. Do misky nasypeme vločky a zalejeme ich troškou vody. Voda nesmie byť nad hladinou vločiek, len toľko vody, aby boli vločky mokré. To stačí. Na tanieriku zvlášť si popučíme banán a pridáme ho k vločkám.  Ďatle si nakrájame na menšie kúsky a tiež pridáme k vločkám a banánu. Pridáme ohriaty amarant, orechy, chia semienka, jogurt a med. Všetko pekne zamiešame do kaše, až máme z toho taký magľajz. Na záver posypeme egrešmi a kúskami hrušky. Mňamka ako svet.

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár