Amarant neobsahuje lepok, je plný kvalitných bielkovín, stopových prvkov, minerálnych látok a vitamínov. Jeho obsah výživných látok prevyšuje ostatné obilniny. Víťazí najmä v obsahu vlákniny, železa, vápnika, medi, zinku, horčíka, draslíka, vitamínov, ktoré sú pre telo dôležité ako A, B, C, E i kyseliny listovej. Preto amarantové raňajky sú perfektnou voľbou nielen pre vegánov.
Počet porcií:
2 Čas prípravy: 25 minút Náročnosť: 1 (zo 4)
Ingrediencie
1/2 hrnčeka amarantu
1/2 hrnčeka jemných ovsených vločiek
2PL ľanových semiačok
1 hrnček mandľového "mliečka"
2ČL kokosového cukru
2 poriadne hrste čučoriedok
2 hrste vlašských orechov
1ČL škorice
Postup prípravy
Amarant poriadne prepláchneme v sitku pod tečúcou vodou a dáme ho variť podobne ako ryžu v pomere 1:2 na 20 minút v jemne osolenej vode.
Kým sa amarant varí, pomelieme si ľanové semiačka a vložíme do dvoch misiek narovnako všetky ostatné ingrediencie aj s ľanovými semiačkami. Pridáme amarant, zamiešame a baštíme.