Zdravé raňajky

Avokádovo - cícerová nátierka

untitled-41_novy web

Jednoduchá a rýchla nátierka plná výživných surovín. Avokádo je cenné najmä preto, že obsahuje veľa “zdravých tukov” – omega 3 a 6 mastných kyselín, ktorých má v strave väčšina z nás nedostatok, ďalej obsahuje: vodu, bielkoviny, sacharidy, tuky, vlákninu, vápnik, draslík, železo, fosfor, horčík, zinok, sodík, meď, mangán, selén, fluorid, Vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, betakarotén a luteín (antioxidant, farbivo).

Cícer je zasa bezlepková strukovina, je zdrojom vlákniny, má v sebe množstvo minerálov, obsahuje najmä dostatok železa a je skvelou voľbou pre celiatikov. Fantasticky sa hodí do polievok, na prívarky, na pomazánky a dokonca som ho použila aj pri pečených aj nepečených koláčikoch.

Tentokrát som si pripravila úplne fantastickú jednoduchú nátierku, ktorú zvládnu aj deti, je veľmi chuťovo vyvážená, zdravá a nadupaná živinami. 

Nátierky

Avokádovo - cícerová nátierka

Počet porcií: 4 porcie Čas prípravy: 10 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1 avokádo
  • 1/2 hrnčeka bio cíceru
  • 1 balenie prírodného tofu
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 2PL olivového oleja
  • 1ČL kurkuma
  • 1ČL Agáve
  • podľa chuti - sušený cesnak, soľ a chilli korenie

Postup prípravy

  1. Príprava je veľmi jednoduchá. Všetky suroviny pridáme do misy a pučíme pučíťkom na zemiaky, kým dosiahneme nátierkovú konzistenciu. Na záver natrieme na tousty, hrianky, krekry, knekebroty - skrátka, čo máme po ruke a ochutíme bylinkami, výhonkami alebo chilli. Hodia sa k tomu aj paradajky. Dobrú chuť!

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár