Použila som namiesto múky vločky. Bábovka je napriek tomu vláčna a jemná. Pridala som bielu čokoládu v bio kvalite a sušené ďatle, čiže do bábovky nemusí ísť toľko cukru, ako je to v bežných receptoch. No rozhodne ju vyskúšajte.
Vedeli ste, že ovsené vločky sú skvelým pomocníkom pri znižovaní váhy? Po ich konzumácii sa budete cítiť plnšie a bude vám tráviť pomalšie. Dôvodom je vysoký obsah rozpustnej a nerozpustnej vlákniny, ktorá spolu so sacharidmi pôsobí ako stabilizátor glukózy. Rozpustná časť dokáže naviazať vodu a v tráviacom trakte napučí, čo spôsobuje pocit plnosti. Ak budete jesť vločky na raňajky, predíde tým dopoludňajšiemu vyjedaniu sladkostí.
Ovsené vločky majú nízky obsah tuku a naopak minimálne 5 gramov bielkovín, jedna šálka obsahuje v sebe len 130kcal. Skrývajú v sebe veľké množstvo makroživín dôležitých pre život ako je meď, železo, zinok a fosfor, horčík, zinok, či selén. Ak ich budete konzumovať na raňajky, dodajú vám energiu na celý deň. Pomáhajú odstrániť menštruačné bolesti a majú blahodarné účinky na našu pokožku a pleť.
Moja bábovka je plná vločiek. Tak si ju v zdraví vychutnajte.
Počet porcií:
1 bábovková forma Čas prípravy: 90 minút Náročnosť: 2 (zo 4)
Ingrediencie
340g ovsených vločiek ( môžete použiť aj mix vločiek, napr. ovsené, špaldové, quinoa a pod.)
250ml bieleho jogurtu
3 bio vajíčka
1/2 hrnčeka prírodného trstinového cukru
1 hrnček rastlinného oleja v bio kvalite vhodný (použila som olivový)
1 balenie bezfosfátového prášku do pečiva
1ČL škorice
štipka soli
100g bielej bio čokolády na varenie
80g sušených ďatlí
Postup prípravy
Rúru si predhrejeme na 160st. Polovičné množstvo vločiek si rozmixujeme na múčku. Bábovkovú formu potrieme olejom a vysypeme múčkou z vločiek. Vločky aj s múkou z vločiek spolu zmiešame a pridáme všetky suché ingrediencie, ktoré poriadne premiešame.
Čokoládu a ďatle si nakrájame na malé kúsočky. Ku suchej zmesi pridáme vajíčka aj všetky ostatné ingrediencie a vzniknuté cesto poriadne premiešame. Vylejeme do bábovkovej formy a pečieme 65 minút. Posledných 10 minút som piekla len na spodný ohrev. Bábovku necháme vychladiť a následne ju vyklopíme. Krájame opatrne. Dobrú chuť.