Koláče a torty

Bábovka z vločiek s kúskami bielej čokolády

20170404_122145_novy web

Použila som namiesto múky vločky. Bábovka je napriek tomu vláčna a jemná. Pridala som bielu čokoládu v bio kvalite a sušené ďatle, čiže do bábovky nemusí ísť toľko cukru, ako je to v bežných receptoch. No rozhodne ju vyskúšajte.

Vedeli ste, že ovsené vločky sú skvelým pomocníkom pri znižovaní váhy? Po ich konzumácii sa budete cítiť plnšie a bude vám tráviť pomalšie. Dôvodom je vysoký obsah rozpustnej a nerozpustnej vlákniny, ktorá spolu so sacharidmi pôsobí ako stabilizátor glukózy. Rozpustná časť dokáže naviazať vodu a v tráviacom trakte napučí, čo spôsobuje pocit plnosti. Ak budete jesť vločky na raňajky, predíde tým dopoludňajšiemu vyjedaniu sladkostí.

Ovsené vločky majú nízky obsah tuku a naopak minimálne 5 gramov bielkovín, jedna šálka obsahuje v sebe len 130kcal. Skrývajú v sebe veľké množstvo makroživín dôležitých pre život ako je meď, železo, zinok a fosfor, horčík, zinok, či selén. Ak ich budete konzumovať na raňajky, dodajú vám energiu na celý deň. Pomáhajú odstrániť menštruačné bolesti a majú blahodarné účinky na našu pokožku a pleť.

Moja bábovka je plná vločiek. Tak si ju v zdraví vychutnajte.

 

Bábovka z vločiek s kúskami bielej čokolády

Počet porcií: 1 bábovková forma Čas prípravy: 90 minút  Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 340g ovsených vločiek ( môžete použiť aj mix vločiek, napr. ovsené, špaldové, quinoa a pod.)
  • 250ml bieleho jogurtu
  • 3 bio vajíčka
  • 1/2 hrnčeka prírodného trstinového cukru
  • 1 hrnček rastlinného oleja v bio kvalite vhodný (použila som olivový)
  • 1 balenie bezfosfátového prášku do pečiva
  • 1ČL škorice
  • štipka soli
  • 100g bielej bio čokolády na varenie
  • 80g sušených ďatlí 

 

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 160st. Polovičné množstvo vločiek si rozmixujeme na múčku. Bábovkovú formu potrieme olejom a vysypeme múčkou z vločiek.  Vločky aj s múkou z vločiek spolu zmiešame a pridáme všetky suché ingrediencie, ktoré poriadne premiešame. 
  2. Čokoládu a ďatle si nakrájame na malé kúsočky. Ku suchej zmesi pridáme vajíčka aj všetky ostatné ingrediencie a vzniknuté cesto poriadne premiešame. Vylejeme do bábovkovej formy a pečieme 65 minút. Posledných 10 minút som piekla len na spodný ohrev. Bábovku necháme vychladiť a následne ju vyklopíme. Krájame opatrne. Dobrú chuť. 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár