Bezmäsité jedlá

Cícerové cestoviny so špenátovým pestom

20180525_114456_novy web

Cestoviny sú vyrobené z cícerovej múky. Sú teda bezlepkové. Skombinovala som ich s krémovým pestom zo špenátu a čerstvého kozieho syra, ktorý som pre zvýraznenie chuti aj nakrájala na kocky v záverečnej fáze. K celkovému chuťovému balancu ladili paradajky a čierny sezam. Ideálne zdravé jedlo na obed, na večeru, vďaka absencii lepku je ľahšie stráviteľné. 

Cícer obsahuje bielkoviny a je tiež bohatý na balastné látky, ktoré pomáhajú tráveniu. Nepatrí medzi najmenej kalorické strukoviny, na 100g obsahuje 300 kca, no má iné benefity. Obsahuje vitamín A, B, C a E. Navyše je bohatý na esenciálne aminokyseliny, lyzín a treonín, ktoré telo potrebuje na vytvorenie bielkovín. Okrem toho sa bobuľky môžu pýšiť železom, zinkom a horčíkom. Rozhodne sa s cícerom kamaráťte. A keď nemáte radi samotné bobuľky, vyskúšajte aspoň tieto moje cestoviny.

Cícerové cestoviny so špenátovým pestom

Počet porcií: 2 porcie Čas prípravy: 15 minút Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • Cícerové cestoviny v množstve pre 2 osoby
  • 8 cherry paradajok
  • 1PL čierneho sezamu
  • 60g čerstvého kozieho syra
  • Na pesto
  • 2 poriadne hrste baby špenátu
  • menšia hrsť petržlenovej vňate
  • 3PL tekvicového panenského oleja
  • 40g čerstvého kozieho syra
  • 2PL slnečnicových semienok
  • štipka feniklových semienok
  • štipka soli
  • štipka sušeného cesnaku
  • 2PL vody

Postup prípravy

  1. Cestoviny si uvaríme v horúcej osolenej vode podľa návodu na obale. Kým sa varia - pripravíme si špenátové pesto.

  2. Na horúcej panvici si opražíme slnečnicové semienka. Do mixéra so sekacími nožmi vložíme všetky ingrediencie určené na prípravu pesta vrátane semienok. Rozmixujeme na hladké pesto. Nakrájame si paradajky, zvyšný kozí syr na kocky.

  3. Uvarené cestoviny scedíme, rozmiešame s pestom a posypeme kozím syrom, paradajkami a sezamom.

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár