Nie je nič jednoduchšie ako zmiešať všetky ingrediencie z receptu . Zvládnu to aj detičky, budú mať pritom zábavu a ešte do nich dostanete aj kopec zdraviu prospešných dobrôt.
V recepte som použila aj cícer. Nie len tak... cícer je mimoriadne zdravá strukovina s pridanou hodnotou. V jeho semenách sa nachádza 7 percent tukov. Je pomerne bohatým zdrojom lecitínu. Má vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, ktoré pôsobia na znižovanie hladiny cholesterolu a udržujú našu pokožku jemnú a vláčnu. Veľké množstvo vlákniny pôsobí ako prevencia tzv. civilizačných ochorení. V kombinácii s obilovinami je výborným zdrojom dobre využiteľných bielkovín a aminokyselín. Cícer je strukovina, ktorá nenafukuje a spolu s červenou šošovicou a fazuľkami azuki patrí k najlepšie stráviteľným strukovinám.
Počet porcií:
12 kúskov Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 1 (zo 4)
Ingrediencie
1/2 hrnčeka bio cíceru
2PL jemné ovsené vločky
1PL kakao
2PL arašidové maslo
2 banány
3PL medu / Agáve
štipka soli
2PL kokosová múčka
Na obaľovanie:
5PL jemne strúhaného kokosu
5PL slnečnicové semienka
1PL kokosového oleja na potieranie rúk
Postup prípravy
Všetky ingrediencie na guľôčky s 1ks banánu popučíme vo väčšej mise vidličkou.
Druhý banán si nakrájame na kolieska.
V kokosovom oleji si jemne potrieme ruky a tvarujeme guľky, do ktorých vložíme banán a uzavrieme ho zmesou na guľku.
Rozmixujeme si slnečnicové semienka na stredne hrubú konzistenciu, pripravíme si do 1 misky strúhaný kokos, do druhej misky rozmixované semienka. Guľky striedavo vyvaľkáme v zmesiach. Necháme stuhnúť hodinu v chladničke a môžeme podávať.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.