RAW sladkosti

Čoko guľky plnené banánom

untitled-5_novy web

Nie je nič jednoduchšie ako zmiešať všetky ingrediencie z receptu . Zvládnu to aj detičky, budú mať pritom zábavu a ešte do nich dostanete aj kopec zdraviu prospešných dobrôt. 

V recepte som použila aj cícer. Nie len tak... cícer je mimoriadne zdravá strukovina s pridanou hodnotou. V jeho semenách sa nachádza 7 percent tukov. Je pomerne bohatým zdrojom lecitínu. Má vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, ktoré pôsobia na znižovanie hladiny cholesterolu a udržujú našu pokožku jemnú a vláčnu. Veľké množstvo vlákniny pôsobí ako prevencia tzv. civilizačných ochorení. V kombinácii s obilovinami je výborným zdrojom dobre využiteľných bielkovín a aminokyselín. Cícer je strukovina, ktorá nenafukuje a spolu s červenou šošovicou a fazuľkami azuki patrí k najlepšie stráviteľným strukovinám.

Čoko guľky plnené banánom

Počet porcií: 12 kúskov Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1/2 hrnčeka bio cíceru
  • 2PL jemné ovsené vločky
  • 1PL kakao
  • 2PL arašidové maslo
  • 2 banány
  • 3PL medu / Agáve
  • štipka soli
  • 2PL kokosová múčka
  • Na obaľovanie:
  • 5PL jemne strúhaného kokosu
  • 5PL slnečnicové semienka
  • 1PL kokosového oleja na potieranie rúk

Postup prípravy

  1. Všetky ingrediencie na guľôčky s 1ks banánu popučíme vo väčšej mise vidličkou.

  2. Druhý banán si nakrájame na kolieska.

  3. V kokosovom oleji si jemne potrieme ruky a tvarujeme guľky, do ktorých vložíme banán a uzavrieme ho zmesou na guľku.

  4. Rozmixujeme si slnečnicové semienka na stredne hrubú konzistenciu, pripravíme si do 1 misky strúhaný kokos, do druhej misky rozmixované semienka.  Guľky striedavo vyvaľkáme v zmesiach. Necháme stuhnúť hodinu v chladničke a môžeme podávať.

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?