Tento recept je hriešne jednoduchý a chutný. V základe som použila 100%-tne celozrnnú pšeničnú grahamovú múku a ovsené vločky. Plnku tvoria čerstvé jahody ako jediná základná surovina plnky. Po upečení koláčik krásne drží, na povrchu chrumká a vo vnútri je šťavnatý ... najšťavnatejší. Budete z neho nadšený.
1PL tapiokového škrobu (môžete nahradiť aj kukuričným, alebo zemiakovým škrobom)
Postup prípravy
Múku a vločky vysypeme do misy, pridáme maslo nakrájané na kocky, soľ, cukor a vanilkový bourbon. Prstami vytvoríme mrveničku. Vložíme zatiaľ do chladničky a predhrejeme rúru na 180st.
Jahody umyjeme a nakrájame na kocky. Vysypeme ich do misy a pridáme všetky ostatné ingrediencie na plnku. Zamiešame.
Formu na pečenie si obložíme papierom na pečenie tak, aby papier prvísal cez okraje - ľahšie sa nám bude koláč vyťahovať z formy a následne krájať.
Na spodok formy vysypeme a prstami pritlačíme 2/3 mrveničkového cesta. Na cesto vyklopíme všetky jahody a na vrch opäť vysypeme zvyšné mrveničkové cesto. Vložíme do rúry a pečieme 45 minút.
Po upečení necháme chladiť najprv pri izbovej teplote, potom v chladničke. Bude sa lepšie krájať. Nech Vám chutí tak, ako nám. Nestihol ísť ani do chladničky.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.