Koláče a torty

Crumble koláč z vločiek a jahôd

20170531-113532-novy-web

Tento recept je hriešne jednoduchý a chutný. V základe som použila 100%-tne celozrnnú pšeničnú grahamovú múku a ovsené vločky. Plnku tvoria čerstvé jahody ako jediná základná surovina plnky. Po upečení koláčik krásne drží, na povrchu chrumká a vo vnútri je šťavnatý ... najšťavnatejší. Budete z neho nadšený.

 

Crumble koláč z vločiek a jahôd

Počet porcií: forma 22cm x 22cm Čas prípravy: 60 minút Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • Na základ:
  • 200g celozrnnej hladkej pšeničnej múky (prípadne celozrnnej hladkej špaldovej)
  • 120g ovsených vločiek
  • 50g bio trstinového cukru
  • 125g masla
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • 1ČL vanilkového bourbonu
  • štipka soli
  • Plnka:
  • 500g čerstvých jahôd
  • 1 citrón na šťavu
  • 1PL bio trstinového cukru
  • 1PL tapiokového škrobu (môžete nahradiť aj kukuričným, alebo zemiakovým škrobom)
  •  

Postup prípravy

  1. Múku a vločky vysypeme do misy, pridáme maslo nakrájané na kocky, soľ, cukor a vanilkový bourbon. Prstami vytvoríme mrveničku. Vložíme zatiaľ do chladničky a predhrejeme rúru na 180st.

  2. Jahody umyjeme a nakrájame na kocky. Vysypeme ich do misy a pridáme všetky ostatné ingrediencie na plnku. Zamiešame. 

  3. Formu na pečenie si obložíme papierom na pečenie tak, aby papier prvísal cez okraje - ľahšie sa nám bude koláč vyťahovať z formy a následne krájať. 

  4. Na spodok formy vysypeme a prstami pritlačíme 2/3 mrveničkového cesta. Na cesto vyklopíme všetky jahody a na vrch opäť vysypeme zvyšné mrveničkové cesto. Vložíme do rúry a pečieme 45 minút. 

  5. Po upečení necháme chladiť najprv pri izbovej teplote, potom v chladničke. Bude sa lepšie krájať. Nech Vám chutí tak, ako nám. Nestihol ísť ani do chladničky.

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár