Polievky

Cviklový krém s fetou

20191114_124344_novy web

Lahodný krém z cvikly, ktorý fantasticky dopĺňa slaná chuť Fety. 

Vedeli ste, že cvikla zmierňuje infekciu dýchacích ciest, reguluje a prečisťuje srdce a krvný obeh, predchádza zápche, lieči ekzémy a posilňuje vlasy. Varená obsahuje rozpustné vlákniny, ktoré znižujú hladinu cholesterolu. Je súčasť diét pri ochoreniach pečene a ateroskleróze. Nachádza sa v nej významné množstvo látok s protirakovinovými účinkami. Má málo kalórií, urýchľuje metabolizmus, pomáha pri vstrebávaní potravy.

Cvikla podporuje rast buniek a opravuje ich jadrá. Aktivuje tvorbu červených krviniek, a tým zásobovanie buniek kyslíkom. Zbavuje črevá jedovatých látok, odstraňuje zápchu.

Cviklový krém s fetou

Počet porcií: 4 porcie Čas prípravy: 30 minút varenie cvikly + 15 minút príprava polievky Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 3 cvikly
  • 1 paradajky v konzerve
  • 1 menšia cibuľa
  • 250ml mandľového mliečka (môžete použiť ak kokosové, aj kravské, kozie...)
  • 1PL maslo Ghee
  • 1PL kokosový cukor
  • feta na posypanie na záver

Postup prípravy

  1. Cviklu si vopred uvaríme. Uvarenú cviklu očistíme od šupky a nakrájame na väčšie kocky.
  2. Cibuľu si opražíme na masle Ghee. Do vysokorýchlostného mixéru vložíme všetky ingrediencie vrátane opraženej cibule, okrem fety a rozmixujeme na hladký krém. 

  3. Krém prelejeme do hrnca a prevaríme. Ak je potrebné ešte dosolíme, okoreníme. Podávame posypané rozdrvenou fetou.

Zdá sa mi, že podobnú polievku nám varila babička, od nej chutila nezabudnuteľne. Pripomenula si mi ju tymto receptom, vyskúšam určite. Vďaka za retro tip :-).

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár