Bezmäsité jedlá

Fazuľkové ragú s tofu a kuskusom

20181017_172711_novy web

Viete o tom, že za týždeň by sme mali zjesť 5 porcií strukovín (1 porcia je cca 1/2 hrnčeka uvarenej fazule, šošovice alebo cícera). Prechodne môžete toto množstvo aj zdvojnásobiť, ak napríklad chcete zvýšiť množstvo vlákniny v strave. Ja vám dávam tip na toto bleskové zdravé chutné jedlo, ktoré je fantasticky skombinované. Mimoriadne jednoduchý obed, či večera.

Fazuľkové ragú s tofu a kuskusom

Počet porcií: 1 porcia Čas prípravy: 10 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 200g bielej fazule v tomatovej omáčke v konzerve (ja si kupujem Rapunzel)
  • 1 klas novej cibuľky
  • 2PL olivového oleja
  • 1 malá cuketa
  • 1/2 balenia prírodného tofu (môže byť aj tofu s bazalkou)
  • 3 cherry paradajky
  • pár lístkov čerstvej nasekanej bazalky
  • malú hrsť cesnakových výhonkov
  • 1/2 hrnčeka celozrnný kuskus
  • soľ, korenie podľa vlastnej chuti

Postup prípravy

  1. Prevarenou vodou zalejeme osolený celozrnný kuskus a necháme ho nabopnať všetku tekutinu. Kuskus zalievam vždy 1cm nad hladinu.

  2. Cibuľku si nasekáme na kolieska a na olivovom oleji opražíme asi 2 minútky. Zatiaľ si nakrájame cuketu aj tofu syr na menšie kúsky a pridáme ich k cibuľke. Opekáme asi 2 minútky. Pridáme cherry paradajky, fazuľku s omáčkou, aj nasekanú bazalku. Necháme na sporáku len do chvíle, kým nám fazuľka zovrie. Ak sa Vám bude zdať jedlo príliš husté, pridajte zo dve lyžice vody. Na záver dosolíme, okoreníme. 

  3. Na tanier naložíme kuskus, pridáme fazuľkovú zmes a doložíme cesnakové výhonky. Dobrú chuť!

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?