Určite sa to stáva aj vám. Pečiete medovníčky a zopár kúskov vám vyjde vyložene nepodarených. Skrátka nevyzerajú dostatočne esteticky na to, aby ste ich nadekorovali na tácku, tobôž, aby ste ich zdobili. Práve takéto kúsky si dajte stranou, budeme ich totiž potrebovať na prípravu famózny medovníčkových truffles, alebo guľôčok.
Počet porcií:
7 kusov Čas prípravy: 10 minút Náročnosť: 1 (zo 4)
Ingrediencie
8 kúskov nevydarených perníčkov (mala som pár popraskaných, alebo hrubších o veľkosti bežných vykrajovačiek)
50g horkej čokolády 70%-tnej
3 PL plnotučného mlieka
1PL rumu (nemusí byť)
1ČL domáceho slivkového lekvár
2PL kokosu
Postup prípravy
Čokoládu si nad parou roztopíme a zriedime ju mliekom, poriadne premiešame a vznikne nám skvelá čokoládová poleva, do ktorej pridáme 1PL rumu. Upečené perníčky si polámeme do sekacieho mixéru, pridáme čokoládu, slivkový lekvár a rozmixujeme na kompaktnú hmotu, lepivú a pevnú.
Do misky si nasypeme kokos a v rukách tvarujeme guličky, ktoré obaľujeme v kokose. Môžeme nechať stuhnúť v chladničke 1 hodinu - my sme nestihli, rozobrali sa rýchlejšie ako podarené perníčky.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.