Polievky

Hustá kelová polievka s mletým mäsom

w1679-20190131-130757-web

Skutočne výživná polievka, ktorá zasýti. Mrazený aj čerstvý špenát, petržlenová vňať, vajíčko znamenajú jedlo plné vitamínov. Odporúčam túto zdravú polievku najmä tým, ktorí máte problém s nízkou hladinou železa v krvi. Polievka je chuťovo vyladená a hustotou pripomína až krém. 

Hustá kelová polievka s mletým mäsom

Počet porcií: 6 porcií Čas prípravy: 30 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1 menšia hlávka kučeravého listového kelu
  • 300g mletého mäsa (bravčová panenka a hovädzí krk)
  • 2 menšie cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1PL maslo Ghee
  • 2PL červenej šošovice
  • 3 zemiaky
  • 1PL sušeného majoránu
  • 1PL mletej červenej papriky
  • 1ČL mletej rasce
  • 3 bobkové listy
  • štipka kurkumy
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti

Postup prípravy

  1. Mäso si osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu, rascu a červenú papriku.
  2. Kel si nasekáme na menšie rezance. Zemiaky nakrájame na kocky. Cibuľlu nakrájame nadrobno, cesnak pretlačíme a spolu s cibuľou a červenou šošovicou restujeme asi 3 minútky. Pridáme mäso a približne ďalšie 3 minúty ho za stáleho miešania opekáme.

  3. Zalejeme vodou, pridáme kel, zemiaky, soľ a korenie a varíme prikryté pod pokličkou na zníženej teplote, kým zemiaky zmäknú. Na záver posypeme sušeným majoránom a podľa potreby ešte dosolíme, či dokoreníme. 

Zdá sa mi, že podobnú polievku nám varila babička, od nej chutila nezabudnuteľne. Pripomenula si mi ju tymto receptom, vyskúšam určite. Vďaka za retro tip :-).

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár