Koláče a torty

Jablkovo-orechové záviny z lavaša

20190925_113154_novy web

Toto je verzia jablkovo orechového koláčika, ktorá je hotová za 15 minút! Nastrúhať, nasekať, naplniť, zrolovať, zapiecť! Takto rýchlo to funguje. V recepte som použila jemnučký lavaš - arménsky chlieb, s ktorým veľmi rada pracujem. Z lavaša mám na blogu množstvo receptov na sladko aj na slano. Je iba z vody a múky, poctivo ručne pripravený. Chuť má neutrálnu a tak sa rovnako hodí na sladké ako aj slané recepty. Dobrú chuť!

Jablkovo-orechové záviny z lavaša

Počet porcií: 7 kusov  Čas prípravy: 15 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1/2 plátu lavaša
  • 1 väčšie jablko olúpané a nastrúhané 
  • 2 hrste vlašských orechov
  • 2ČL škorice
  • 2PL medu
  • 1 vajíčko na potretie

 

Postup prípravy

  1. Rúru predhrejeme na maximum na obojstranný ohrev. Plech si vystelieme papierom na pečenie.

  2. Odstrihneme si polovicu z jedného plátu pšeničného lavaša. Zvyšok dobre zabalíme, aby nezaschol a odložíme ho do chladničky.

  3. Plát si rozprestrieme na pracovnú plochu. Potrieme ho medom. Orechy si rozdrvíme nahrubo a posypeme nimi med. Na orechy nastrúhame jablko a celé posypeme škoricou.

  4. Zrolujeme. Rolku rozkrájame na kúsky po 4cm. Postavíme ich rezom nahor na plech a potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme cca 10 minút. Sledujte, lebo med bude karamelizovať. Možno niekomu bude stačiť len 8 minút. 

  5. Podávame teplé alebo studené - v oboch prípadoch budú krásne chrumkavé. Mňňňaaaaam...

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?