Toto je verzia jablkovo orechového koláčika, ktorá je hotová za 15 minút! Nastrúhať, nasekať, naplniť, zrolovať, zapiecť! Takto rýchlo to funguje. V recepte som použila jemnučký lavaš - arménsky chlieb, s ktorým veľmi rada pracujem. Z lavaša mám na blogu množstvo receptov na sladko aj na slano. Je iba z vody a múky, poctivo ručne pripravený. Chuť má neutrálnu a tak sa rovnako hodí na sladké ako aj slané recepty. Dobrú chuť!
Počet porcií:
7 kusov Čas prípravy: 15 minút Náročnosť: 1 (zo 4)
Ingrediencie
1/2 plátu lavaša
1 väčšie jablko olúpané a nastrúhané
2 hrste vlašských orechov
2ČL škorice
2PL medu
1 vajíčko na potretie
Postup prípravy
Rúru predhrejeme na maximum na obojstranný ohrev. Plech si vystelieme papierom na pečenie.
Odstrihneme si polovicu z jedného plátu pšeničného lavaša. Zvyšok dobre zabalíme, aby nezaschol a odložíme ho do chladničky.
Plát si rozprestrieme na pracovnú plochu. Potrieme ho medom. Orechy si rozdrvíme nahrubo a posypeme nimi med. Na orechy nastrúhame jablko a celé posypeme škoricou.
Zrolujeme. Rolku rozkrájame na kúsky po 4cm. Postavíme ich rezom nahor na plech a potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme cca 10 minút. Sledujte, lebo med bude karamelizovať. Možno niekomu bude stačiť len 8 minút.
Podávame teplé alebo studené - v oboch prípadoch budú krásne chrumkavé. Mňňňaaaaam...
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.