Masité jedlá

Kapustový prívarok s kuracím perkeltom

20170117_110026_FB_novy web

Fantastické jedlo, plné živín, ideálne pre toto obdobie - takto si predstavujem sezónne a lokálne jedlo, ktoré si s radosťou doprajem aj na večeru. Prívarok nie je zahustený múkou, ale vlastnou surovinou, nie je v ňom žiadna laktóza ani cukor. Chuť surovín vyniká.

Vedeli ste, že kapusta má vyšší obsah vitamínu C ako citrón? Zabíja baktérie a vírusy a má výrazné detoxikačné vlastnosti? A tento zoznam pozitív z ďaleka nekončí. 

Obsahuje veľké množstvo kyseliny listovej, ktorá je veľmi dôležitá pre organizmus vystavovaný stresu. Okrem toho v nej nájdeme celú škálu B-vitamínov, vysoký obsah zinku.

Kapustový prívarok s kuracím perkeltom

Počet porcií: 6 porcií Čas prípravy: 50 minút Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1 stredne veľká hlávka bielej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 1PL drvenej rasce
  • 1PL červenej papriky
  • 1 dcl pasírovaných paradajok
  • 2 bobkové listy
  • 1ČL sušeného majoránu
  • 1PL majoránu
  • 1/2ČL čierneho korenia 
  • soľ a koreniny si dochucujte podľa vlastnej chuti
  • 1PL maslo Ghee
  • Na perkelt:
  • 3ks kuracích pŕs
  • 1ČL mletej rasce
  • 1ČL mletej papriky
  • 1/2 ČL majoránu sušeného
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 1/2 PL maslo Ghee

Postup prípravy

  1. Nakrájame si cibuľu a kapustu na drobno. Na masle Ghee chvíľu orestujeme cibuľku a pridáme kapustu aj so všetkými ostatnými ingredienciami. Povaríme cca 25 minút na miernej intenzite. Časť uvarenej kapusty spolu s 2dcl čistej vody vložíme do vysokorýchlostného mixéru (ja som použila Vitamix) a rozmixujeme na kašu. Zmes potom vlejeme späť do kapusty, zamiešame a necháme prevrieť. Kapusta je hotová. Ak Vám čokoľvek v chuti chýba - doplňte. Ja som dopĺňala soľ a majorán.
  2. Mäso si nakrájame na drobné kocky, osolíme a pridáme všetky prísady zo zloženia, premiešame, nech sa mäsko pekne obalí. Na panvici si rozohrejeme na prudko maslo Ghee a mäso rýchlo opečieme. Na záver podlejeme troškou vody (max.1dcl), premiešame a odstavíme. Máme hotovo!

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?