RAW sladkosti

Kávová RAW tartaletka

20191114_123203_novy web

Základ tartaletky je z mandlí a tie sa fantasticky hodia ku kávovej chuti. Táto kombinácia je naozaj lahodná. Vyskúšajte.

Mandle sú jedinou potravinou s ideálnym pomerom dobrých tukov, vlákniny, bielkovín, horčíka, vápnika a vitamínov B a E. A vďaka týmto siedmim zložkám je zoštíhľovacou potravinou par excellence. Možno tým pádom zhodnotiť, že sú najzdravšie zo všetkých druhov orechov. 14 mandlí má pritom len 100 kalórií, čo je navyše ideálny olovrant. Vitamín B stimuluje metabolizmus, vitamín E je zas elixírom nášho spojivového tkaniva.

 

Kávová RAW tartaletka

Počet porcií: 2 tortičky o priemere 8cm Čas prípravy: 20 minút + 30 minút mrazenie Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • Na korpus:
  • 50g mandľových lupienkov
  • 5ks sušených ďatlí
  • 1 vanilkový lusk
  • 1ČL vody
  • štipka soli
  • Na plnku:
  • 100g surových kešu orechov
  • 50ml silnej presso kávy
  • 50ml vody
  • 1PL kokosového cukru
  • 1PL kokosového oleja

Postup prípravy

  1. Všetky ingrediencie na základ rozmixujeme v mixéri so sekacími nožmi. Pripravíme si formičky na mini tartaletky o priemere 8 cm a základ natlačíme na dno a boky formičky. Dáme stranou.

  2.  

    Ingrediencie na kávovú náplň si vložíme do vysokorýchlostného mixéru a rozmixujeme na hladkú tekutú zmes. Vylejeme na základ vo formičkách a dáme do mrazničky na 30 minút.

  3. Po vychladení tartaletky posypeme orieškami podľa vlastného výberu a podávame, alebo skladujeme v chladničke.

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár