Základ tartaletky je z mandlí a tie sa fantasticky hodia ku kávovej chuti. Táto kombinácia je naozaj lahodná. Vyskúšajte.
Mandle sú jedinou potravinou s ideálnym pomerom dobrých tukov, vlákniny, bielkovín, horčíka, vápnika a vitamínov B a E. A vďaka týmto siedmim zložkám je zoštíhľovacou potravinou par excellence. Možno tým pádom zhodnotiť, že sú najzdravšie zo všetkých druhov orechov. 14 mandlí má pritom len 100 kalórií, čo je navyše ideálny olovrant. Vitamín B stimuluje metabolizmus, vitamín E je zas elixírom nášho spojivového tkaniva.
Počet porcií:
2 tortičky o priemere 8cm Čas prípravy: 20 minút + 30 minút mrazenie Náročnosť: 2 (zo 4)
Ingrediencie
Na korpus:
50g mandľových lupienkov
5ks sušených ďatlí
1 vanilkový lusk
1ČL vody
štipka soli
Na plnku:
100g surových kešu orechov
50ml silnej presso kávy
50ml vody
1PL kokosového cukru
1PL kokosového oleja
Postup prípravy
Všetky ingrediencie na základ rozmixujeme v mixéri so sekacími nožmi. Pripravíme si formičky na mini tartaletky o priemere 8 cm a základ natlačíme na dno a boky formičky. Dáme stranou.
Ingrediencie na kávovú náplň si vložíme do vysokorýchlostného mixéru a rozmixujeme na hladkú tekutú zmes. Vylejeme na základ vo formičkách a dáme do mrazničky na 30 minút.
Po vychladení tartaletky posypeme orieškami podľa vlastného výberu a podávame, alebo skladujeme v chladničke.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.