Masité jedlá

Kelové rezance s kmínom, kurkumou a jemnou hovädzinkou

20160203_130142_web

Kel kučeravý je neskutočne zdravý! Škoda, že u mnohých dosť neobľúbený. Možno len stačí chutne si ho pripraviť.

Jedzte najmä zelené listy krátko tepelne spracované, tak z neho získate maximum. Má v sebe vitamíny C, E, A, B, kyselinu listovú a betakarotén. Z minerálnych látok z neho môžeme získať najmä vápnik, horčík, jód, železo, zinok a selén. Kel kučeravý je plný bielkovín, sacharidov, a tiež vlákniny. V kombinácii s kurkumou a čerstvou mäkkou hovädzinkou je to dokonalé výživné plnohodnotné zimné jedlo. A kľudne aj na večer!

 

Kelové rezance s kmínom, kurkumou a jemnou hovädzinkou

Počet porcií: 4 porcie Čas prípravy: 30 minút Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 400g hovädzej bielej pečienky (môže byť aj iné kvalitné hovädzie)
  • 1 menšia hlávka kučeravého kelu
  • 1PL kurkumy
  • 2PL rímskeho kmínu
  • 5PL olivového oleja
  • soľ a korenie podľa potreby
  • 2 strúčky cesnaku

Postup prípravy

  1. Mäso si nakrájame na tenučké plátky, nasolíme, okoreníme a sprudka opečieme. Ja som varila v tlakovom hrnci, kde som priamo aj prudko mäso opiekla. Potom, čo sa mäso stiahne, podlejeme ho 2dcl vody, pridáme 1 strúčik cesnaku, kmín a zatvoríme hrniec. Varíme 1/2 hodinu. 
  2. Kel si nakrájame na tenké pásiky, rozpučíme cesnak, rozpálime panvicu s olivovým olejom a pridáme kel. Ku kelu pridáme cesnak, kurkumu, kmín, korenie a soľ a premiešame. Dusíme asi 10 minút, nie úplne do mäkka. Tak na skus.

  3. Kel podávame s mäkkým mäskom, mäsovou šťavou a môžeme si to posypať aj chilli korením. Komu sa žiada, môže si k tomu upiecť zemiačky. Jednoduché, krásne a fantastické jedlo.

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?