Koláče a torty

Kokosová bábovka s jahodovým krémom

20160608_132836_novy web

Bábovka plná kokosovej chuti s minimom celozrnnej múky a len trochou prírodného cukru. Ku kokosovej chuti v recepte krásne ladia jahody použité v kréme. Božská chuť, verte mi. Vyskúšajte aj tento jednoduchý a dokonalý recept. Sľubuje Vám poriadny chuťový zážitok!

Vedeli ste, že pravidelným používaním strúhaného kokosu do jedál si zlepšíte celkové zdravie, preventívne sa uchránite od mnohých civilizačných chorôb a viete s ním aj rýchlejšie schudnúť… Kokos obsahuje fantastické spektrum výživných látok - obsahuje vodu, bielkoviny, sacharidy, tuk, železo, vápnik, horčík, fosfor, draslík, mangán, meď, zinok, sodík, omega 6 kyseliny, vitamíny B, C, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú

A pri akých ochoreniach dokáže jeho konzumácia napomôcť?

  • Silná podpora imunitného systému
  • Antiseptické účinky – protizápalové
  • Podporuje trávenie
  • Zlepšuje vyprázdňovanie
  • Podporuje rýchlosť metabolizmu (chudnutie)
  • Odstraňuje vysoký cholesterol
  • Dopĺňa do tela dobrý rastlinný tuk
  • Prevencia kardiovaskulárnych ochorení
  • Normalizuje hladinu cukru v krvi

Zdroj info: peknetelo.eu

 

Kokosová bábovka s jahodovým krémom

Počet porcií: 1 bábobková forma Čas prípravy: 60 minút Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 1/2 hrnčeka prírodného trstinového bio cukru
  • 1 hrnček kokosového mlieka 
  • 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
  • 1/2 hrnčeka roztopeného masla Ghee (môžete použiť aj obyčajné kvalitné)
  • 1/2 hrnčeka kokosovej múky
  • 1/2 hrnčeka celozrnnej špaldovej hladkej bio múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1PL vanilkového bourbonu
  • šťava z 1/2 limetky
  • soľ podľa potreby
  • štipka sódy bikarbóny
  • Na krém
  • 1 Mascarpone 250g
  • 8 stredne veľkých jahôd 
  • 2PL lesného medu zo spoľahlivého zdroja

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na teplovzdušný ohrev na 180st. Formu na bábovku si vymastíme maslom Ghee a posypeme špaldovou múkou. Vajcia vyšľaháme ručným šľahačom spolu s cukrom, po vyšľahaní pridáme vanilku, citrónovú šťavu, roztopené maslo a kokosové mlieko. 

  2. V druhej mise zasa zmiešame obe múky, prášok do pečiva, štipku soli, sódu bikarbónu a kokos. Vymiešanú zmes pridáme do mokrej a zamiešame všetko spolu tak, aby nám vznilko stredne husté cesto.

  3. Vyklopíme do formy a pečieme 35 minút.

  4. Na krém si s ponorným mixérom vymixujeme všetky ingrediencie. Po upečení a vychladnutí bábovku vyklopíme na tanier, polejeme krémom a ozdobíme jahodami.

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár