RAW sladkosti

Kokosový chia puding s mangovým pyré

20191016_113436_novy web

Chia puding nikdy nesklame. Krásne jemný, s chuťou kokosu a manga.

Chia semienka sú výborným zdrojom vitamínov B, medzi nimi aj vitamínu B-17 (amygdalín), ktorý má protirakovinové vlastnosti. Majú vyšší obsah omega-3 mastných kyselín ako produkty z rýb. Na rozdiel od rýb neobsahuje toxíny dioxín a ortuť.

V semienkach nájdete päťkrát viac vápnika ako v mlieku. Vápnik z chia sa rýchlejšie vstrebáva vďaka prítomnosti ďalšieho minerálu - bóru. Bór je dôležitý pre metabolizmus magnézia a fosforu v kostiach, aj pre rast svalov. Zvyšuje tiež hodnoty prírodného estrogénu. Proteíny s vyváženým zložením aminokyselín podporia regeneráciou a hojenie drobných poraní svalov a väzov.

Hoci vám konzumácia chia semienok pomôže zlepšiť celkové zdravie, aj pri tejto rastlinke platí: všetko s mierou. Denne sa odporúča zjesť dve polievkové lyžice. Vyhnite sa im, ak máte nízky krvný tlak alebo používate lieky na riedenie krvi. 

Zdroj info: vitarian.sk

Kokosový chia puding s mangovým pyré

Počet porcií: 2 porcie Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 70g chia semienok
  • 250ml kokosového "mliečka"
  • 2PL Agáve sirupu
  • 1 mango
  • 2ČL konopných semienok
  • bobuľové ovocie na ozdobu

Postup prípravy

  1. Chia semienka necháme minimálne po dobu 15 minút namočené v kokosovom "mliečku" s agáve sirupom. Pokiaľ si puding pripravujeme večer, pokojne nechajte chia odpočívať aj počas noci, len pridajte ešte o 50ml kokosového "mliečka" naviac. 

  2. Kým sa chia máčajú, olupeme si jedno zrelé mango, nakrájame na kocky a rozmixujeme na pyré. Po 15 minútach presunieme puding do servírovacích misiek, do stredu nalejeme mangové pyré, ozdobíme bobuľovým ovocím a posypeme konopnými semienkami. 

  3. TIP: ak si chcete puding ešte farebne dozdobiť, rozmixujte aj červené bobuľové ovocie a ozdobte červeným pyré svoj puding podľa fantázie.

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár