Koláče a torty

Lasagne s tvarohom a čokoládou

20190821_155700_FB_novy web

Priznávam, tento koláčik nepatrí do kategórie FIT SLIM a spol., ale snažila som sa naozaj vyberať ingrediencie so zníženým obsahom tuku, použila som najnižšie možné množstvo cukru a čokoláda je 75% - kvalitná od Vivani. Takže na 1 kúsku si môžete pochutnať bez výčitiek. No a chuť? Čo dodať, zjedol sa na počkanie, je jemný, vláčny, rozplýva sa na jazýčku, chuťovo je totálne vyladený. Rozhodne ho musíte mať. Je tak jednoduchý, že ho zvládnu aj detičky!

Lasagne s tvarohom a čokoládou

Počet porcií: 8 porcií Čas prípravy: 20 minút príprava + 3 hodiny chladenie  Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1 balenie (130g) rodinných BEBE keksov s cereáliami 
  • 150g horkej čokolády na varenie VIVANI 70%-tná
  • 100ml tekutej krémovej kokosovej smotany
  • 250g jemného odtučneného bio tvarohu
  • 250g Mascarpone
  • 1 balenie (40g) bezlepkového BIO pudingu Amylon
  • 2PL nerafinovaného trstinového cukru z DM
  • 500ml mlieka
  • 2 banány

Postup prípravy

  1. Použila som podlhovastú formu 10cm x 30cm, ktorú som si po dĺžke vystlala papierom na pečenie tak, aby mi okraje papiera pretŕčali. Tak sa mi potom koláč pekne podarilo vytiahnuť z formy. 

  2. Najprv som si pripravila krém. Vanilkový puding som uvarila v mlieku, dobre vychladila a vyliala do pripravenej väčšej misy. K pudingu som vyklopila mascarpone aj tvaroh, pridala 2 PL cukru a poriadne vymiešala. 

  3.  

    Do menšieho kastróla som vyliala kokosovú smotanu, jemne ju ohriala, nalámala do nej čokoládu a miešala, kým sa čokoláda so smotanou spojila. Stále bola teplota len mierna. Neprevárala som. 

  4. Do menšieho kastróla som vyliala kokosovú smotanu, jemne ju ohriala, nalámala do nej čokoládu a miešala, kým sa čokoláda so smotanou spojila. Stále bola teplota len mierna. Neprevárala som. 

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár