Koláče a torty

Lievance s ovocím pečené v rúre

20170407_093852_FB_novy web

Lievance ma vždy vrátia do detstva. Ich vôňa, chuť, prvé sústo - to dostane každého. Viete, ako to pri pečené lievancov býva, nestíhate ich pridávať na tanier, pretože miznú rýchlosťou blesku. A tak vy zúfalo stojíte pri panvici a nestíhate dopekať. No ja som si tentokrát vymyslela iný spôsob, rozhodla som sa ich upiecť v rúre, ako chutné koláčiky.

Lievance sú veľmi vďačným a variabilným jedlom. Môžeme ich natrieť slivkovým lekvárom a posypať škoricovým cukrom. Výborné sú lievance s čučoriedkami, tvarohom a smotanou. Variácií na lievance je však oveľa viac. Kľudne vyskúšajte túto moju, alebo si vymyslite vlastnú! V každom prípade verím, že sa vám vydaria a budú chutiť, ako u nás doma.

Lievance s ovocím pečené v rúre

Počet porcií: 6 kusov Čas prípravy: 45 minút Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 100g špaldovej celozrnnej hladkej múky
  • 50g prírodného trstinového cukru
  • 1ČL bezfosfátového prášku do pečiva
  • 2 bio vajcia
  • 2dcl plnotučného mlieka
  • 1PL bieleho jogurtu
  • štipka soli
  • 1/2ČL vanilky
  • 1PL mandľových lupienkov
  • Maslo Ghee na vymazanie formičiek
  • 1 hrnček miešaného bobuľového ovocia (čučoriedky, maliny, černice)

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180st. Formičky si vytrieme maslom Ghee. Zmiešame suché ingrediencia zvlášť a mokré zvlášť. Obe zmesi spojíme a vymiešame hladké cesto. 

  2. Silikónové formičky naplníme ovocím, niektoré aj lupienkami a zalejeme cestom. Dáme piecť na 35 minút. 

  3. Po upečení som ich ešte posypala trstinovým cukrom - nemusíte. Necháme mierne vychladnúť, vyberieme z formičiek a podávame.

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?