Zdravé raňajky

Maková kaša s hruškami

20191103-084814-novy-web

Ráno plné energie? Ste na správnej adrese. My sme veľký milovníci maku a sme schopní pridávať ho všade. Kaša s makom a hruškami je tak vynikajúca, že som ju jedla 3 rána za sebou. Odporúčam vyskúšať moju zdravú makovú kašu. A nielen preto, že skvelo chutí.

Mak obsahuje pozoruhodné množstvo bielkovín, vláknin, tukov, hlavne kyselinu linolovú, vitamín E. Je bohatý na železo, horčík a predovšetkým na vápnik, oveľa viac než mlieko či mliečne výrobky. Je zaujímavý ako prevencia proti osteoporóze. Má upokojujúce účinky a priaznivý vplyv na zdravotný stav vlasov, nechtov a zubov. Obsahuje všetky dôležité látky na podporu krvotvorby, pôsobí proti anémii a stresu.

Raňajkové kaše

Maková kaša s hruškami

Počet porcií: 1 porcia Čas prípravy: 10 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
  • 1 hrnček ovseného mlieka
  • 1ČL medu
  • 1 malá hruška
  • 3ks sušených ďatlí
  • 1PL maku
  • 1PL tekvicový olej
  • hrsť mixu orechov - lieskové, vlašské, arašidy a iné

Postup prípravy

  1. Pomelieme si mak- Ovsené vločky spolu s makom si uvaríme v ovsenom nápoji, prelejeme do servírovacej misky. Pridáme med.
  2. Ďatle a hrušky si nakrájame na menšie kúsky. a primiešame ku kaši. Na záver kašu polejeme tekvicovým olejom a posypeme nasekanými orechami.

 

 

Neskúšali sme ešte amarant, ani nám nenapadlo dať si ho na raňajky... vďaka za tip! Ďalšia bezlepková potravina pre našich celiatikov. 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár