RAW sladkosti

Makové guľky v goji kabátiku

20191219_115056_novy web

Jedávate goji, alebo kustovnicu čínsku? V krajinách, kde je bežnou súčasťou životosprávy obyvateľov, sa môžete stretnúť aj s označeniami ako ovocie šťastia či elixír života. Je to kvôli jej úžasným účinkom na ľudský organizmus. Svoju dlhovekosť, vitalitu, pevné zdravie a chuť do života pripisujú mnohí obyvatelia Ázie práve týmto červeným bobuľkám.

Latinský pre goji znie lycium barbarum. Venovalo sa jej mnoho vedeckých štúdií, ktoré dokázali, že je veľmi bohatá na výživné látky, aminokyseliny, vitamíny a minerály. Pravidelná a vytrvalá konzumácia dokáže urobiť so zdravím človeka hotové divy. Vyskúšajte si ju a po čase na sebe môžete spozorovať nárast energie, krajšiu pleť, menšiu náchylnosť na ochorenia. Oválne bobuľky kustovnice čínskej majú výraznú červenú farbu a vo vnútri ukrývajú žlté semienka.

Obsahuje: 

  • 18 druhov aminokyselín, vrátane všetkých 8 esenciálnych
  • 21 stopových prvkov, napr. železo, vápnik, selén, zinok, meď, germánium…
  • vitamíny C, B1, B2, B6, E
  • karotenoidy a iné antioxidanty
  • vlákninu
  • komplexné sacharid

Zdroj info: mediteka.sk

Makové guľky v goji kabátiku

Počet porcií: 8 kúskov Čas prípravy: 20 minút + 60 minút chladenie Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • Na guľky:
  • 80g maku
  • 30g mandlí
  • 20g kokosového sirupu
  • 30g vlašských orechov
  • 1ČL rumovej arómy
  • 30g sušených ďatlí
  • 10g vody
  • Na obalenie:
  • 20g goji
  • 20g mandlí
  • 10g trstinového práškovéhu cukru

Postup prípravy

  1. Mak si pomelieme. Mandle aj vlašské orechy rozomelieme na jemú strúhanku a vložíme aj s makom do mixéru. Pridáme nakrájané sušené ďatle, kokosový sirup, rumovú arómu a vodu a rozmixujeme zmes na kompaktné lepivé cesto. 

  2.  

    Goji s mandľami a cukrom si rozomelieme na prášok. Tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v goji prášku. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 1 hodinu. 

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár