Koláče a torty

Makový koláč z vločiek a jogurtu

20180921_104532_novy web

Viete, že tento koláčik si môžete pokojne dopriať aj na raňajky? Sú v ňom totiž suroviny, ktoré Vám pomôžu naštartovať deň plný energie. Mak dodá potrebné tuky, jogurt SKYR potrebnú dávku proteínov, jablká vlákninu a vločky zasa potrebné sacharidy! Čokoládu si môžete dať tiež, veď je 75%!

Makový koláč z vločiek a jogurtu

Počet porcií: Forma o rozmerov 20cm x 30cm Čas prípravy: 40 minút  Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 100g rozmixovaných ovsených vločiek
  • 150g pomletého maku
  • 100g nerafinovaného trstinového cukru
  • 2 jablká
  • 4 vajíčka
  • 280g jogurtu SKYR
  • 1ČL bezfosfátového prášku do pečiva
  • štipka soli 
  • Na makovú polevu:
  • 180g horkej čokolády 75%
  • 3PL maslo Ghee (alebo rastlinného oleja)

 

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180st. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie. Jabĺčka si umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Vločky si rozmixujeme na múčnu zmes a premiešame s práškom do pečiva. 
  2. Cukor, jogurt SKYR a vajcia si zmiešame na kompaktnú zmes. K zmesi pridáme rozmixované ovsené vločky s práškom do pečiva. Premiešame a pridáme mak.  Na záver pridáme nastrúhané jablká a celú zmes ešte raz premiešame. 
  3. Vylejeme do pekáča a pečieme 30 minút. Na koláčik si môžeme pripraviť aj čokoládu. V parnom kúpeli zmiešame čokoládu s maslom Ghee (alebo rastlinným olejom) a rozpustenú zmes vylejeme na vychladený koláčik. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinku. 

     

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?