Viete, že tento koláčik si môžete pokojne dopriať aj na raňajky? Sú v ňom totiž suroviny, ktoré Vám pomôžu naštartovať deň plný energie. Mak dodá potrebné tuky, jogurt SKYR potrebnú dávku proteínov, jablká vlákninu a vločky zasa potrebné sacharidy! Čokoládu si môžete dať tiež, veď je 75%!
Rúru si predhrejeme na 180st. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie. Jabĺčka si umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Vločky si rozmixujeme na múčnu zmes a premiešame s práškom do pečiva.
Cukor, jogurt SKYR a vajcia si zmiešame na kompaktnú zmes. K zmesi pridáme rozmixované ovsené vločky s práškom do pečiva. Premiešame a pridáme mak. Na záver pridáme nastrúhané jablká a celú zmes ešte raz premiešame.
Vylejeme do pekáča a pečieme 30 minút. Na koláčik si môžeme pripraviť aj čokoládu. V parnom kúpeli zmiešame čokoládu s maslom Ghee (alebo rastlinným olejom) a rozpustenú zmes vylejeme na vychladený koláčik. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinku.
Padol mi do oka vďaka ingredienciám, keďže mám silnú intoleranciu laktózy,Ghee používám, ale SKYR neviem, či existuje aj bezlaktózový, alebo ak je podobný kefíru, použiť ho môžem. Poraďte!🙏🏼
Miriama
Neviem čo som spravila zle, ale nevyrástol....
Katarina
Padol mi do oka vďaka ingredienciám, keďže mám silnú intoleranciu laktózy,Ghee používám, ale SKYR neviem, či existuje aj bezlaktózový, alebo ak je podobný kefíru, použiť ho môžem. Poraďte!🙏🏼
Napíšte komentár