Koláče a torty

Nepečený čokoládový koláč

20190904_122321_FB_novy web

Uprednostňujem skôr jednoduché koláče, ideálne nepečené a rýchle. Neviem, či vám uvedené množstvo koláča bude stačiť, lebo u nás sa doslova ROZKRADOL! Pozostáva z množstva vrstiev - z keksíkovej, tvarohovo-pudingovej, piškótovo-kávovej, mascarpone a z čokoládovej! FUH... znie to zložito, ale nie je to tak. Koláč je rýchly a jednoduchý a zvládnu ho aj decká. Čo sa dalo ozdravila som, alebo znížila kalorickú hodnotu. Nepatrí úúúplne do kategórie FIT a LOW CARB, ale jeden kúsok vám neublíži. Ak pri ňom zostanete :-).

Nepečený čokoládový koláč

Počet porcií: štvorcová forma 21cm x 21cm Čas prípravy: 25 minút príprava + chladenie ideálne cez noc (alebo minimálne 3 hodiny) Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 balenia klasických Bebe keksov KAKAO
  • 25ks okrúhlych celozrnných piškotiek (ja som nemala svoje obľúbené Zemanky, tak som použila klasické)
  • 2 dcl silnej vychladenej kávy
  • Krém 1:
  • 250g nízkotučného tvarohu
  • 0,4L polotučného mlieka
  • 1 čokoládový bezlepkový puding AMYLON
  • 2PL nerafinovaného trstinového cukru
  • 2PL kakaa
  • Krém 2: 
  • 100g Mascarpone
  • 100g Bieleho SABI jogurtu
  • 1ČL nerafinovaného trstinového cukru 
  • Na poliatie:
  • 100ml polotučného mlieka
  • 100g 70% čokoláda na varenie ORGANICKÁ od Vivani

Postup prípravy

  1. Vyššiu formu v tvare štvorca si vystelieme papierom na pečenie tak, aby pretŕčali okraje. Bude sa nám potom koláč ľahko vyťahovať. Pripravte si vopred kávu - poriadne silnú, aby vychladla, kým ju budeme potrebovať. Začneme prípravou pudingu. Uvaríme si ho v zníženej dávke mlieka, aby bol riadne hustý. Tiež ho necháme vychladnúť. 

  2. Tvaroh si vyklopíme do nádoby, pridáme kakao, cukor a vychladený puding. Poriadne zamiešame, aby sme nemali hrudky. 

  3.  

    Mascarpone zmiešame s jogurtom a cukrom v samostatnej miske.

  4. Na spodok formy naukladáme 1. vrstvu BEBE keksov,  2. vrstva je tvarohový krém, 3. vrstva sú piškóty máčané v káve, 4. vrstva je opäť tvarohový krém, 5. vrstva sú BEBE keksy, 6. vrstva je tvarohový krém, 7. vrstva opäť piškóty máčané v káve, 8. vrstva je mascarpone krém, 9. vrstva sú BEBE keksy. 

  5. Polotučné mlieko ohrejeme a nalámeme doň kúsky čokolády. Miešame, kým sa rozpustí a rozpustenou čokoládou polejeme mascarponovú vrstvu. Dáme do chladničky chladiť min. na 3 hod., ideálne cez noc. 

  6. Hmmm.... keksy a piškóty krásne nasajú vlhkosť a koláč je svieži, ale zároveň čokoládový! Je vynikajúci.

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?