Polievky

Paradajková polievka s fetou a špenátom

20161215_131722_novy web

Paradajková polievka trochu inak. Mne sa k paradajkám stále hodí syr. Syr výrazný, slaný. Preto aj k paradajkovej polievke mi nestačí len nastrúhaný Eidam, alebo Gouda. Skrátka, potrebujem tam niečo slanšie, ostrejšie, výraznejšie. Preto Feta k paradajkovej polievke je pre mňa TOP! Špenátové listy len zvýšili výživovú hodnotu polievky. Bola výborná.

Paradajková polievka s fetou a špenátom

Počet porcií: 4 porcie Čas prípravy: 10 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 4 stredne veľké čerstvé paradajky
  • 1 konzerva sterilizovaných paradajok (alebo passaty)
  • 1PL medu
  • 1ČL sušenej bazalky
  • 1ČL sušeného majoránu
  • 1/2ČL sušeného cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • korenie a soľ každý podľa svojej chuti
  • 250ml - teda pohár vody (ak máte radi redšiu - 1 a pol pohára)
  • 1feta
  • 4 hrste špenátových listov
  • 4ČL kvalitného olivového oleja

Postup prípravy

  1. Okrem bobkového listu, fety a špenátu všetky ingrediencie vložíme do vysokorýchlostného mixéru a mixujeme asi 1 minútu.
  2. Vylejeme do hrnca a spolu s bobkovým listom prevaríme. Ak je potrebné dosolíme, dokoreníme.

  3. Pri nabratí dáme na každý tanier ešte do horúcej polievky hrsť špenátových listov, 1ČL olivového oleja a roztrúsime fetu. Mňaaaam!

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár