Najlepšia domáca paradajková omáčka na svete - to je základ dobrého šťavnatého cestovinového jedla. Túto paradajkovú omáčku môžete použiť aj k mäsu, ku grilovanej zelenine, napr. k cukete, či baklažánu. Samozrejme najlepšia je v lete, keď sú paradajky, zelenina, bylinky čerstvé. V tomto zdravom recepte som skombinovala vynikajúce talianske cestoviny, grilovanú zeleninu a paradajkovú omáčku. Jedlo je posypané parmezánom.
Počet porcií:
2 porcie Čas prípravy: 30 minút Náročnosť: 2 (zo 4)
Ingrediencie
200g talianskych cestovín pappardelle
Omáčka:
6ks sušených paradajok
1 mrkva (asi 15cm kus)
4ks mäsitých stredne veľkých paradajok
1 strúčik cesnaku
1 cibuľa
2ČL kokosového cukru
1ČL sušeného oregána
soľ každý podľa chuti
čierne korenie každý podľa chuti
Grilovaná zelenina:
1 stredne veľká cuketa
1 baklažán
6PL olivového oleja
soľ podľa potreby
2PL strúhaného parmezánu
Tofu:
1 balenie prírodného tofu
1/2ČL kurkumy
1/2ČL sušeného cesnaku
1PL balzamikovej glazúry
2PL olivového oleja
Postup prípravy
Uvaríme si cestoviny v osolenej vode.
Na paradajkovú omáčku si nakrájame sušené a čerstvé paradajky na kúsky a mrkvu na drobné kolieska. Cibuľu si nakrájame nadrobno a dáme ju restovať na 3 PL olivového oleja. Pridáme paradajky a mrkvu a restujeme 30 minút s tým, že priebežne podlievame troškou vody. Pred ukončením restovania pridáme rozpučený cesnak, ako aj všetky ostatné suroviny určené na omáčku. Premiešame a premixujeme ponorným mixérom.
Grilovanú zeleninu si nakrájame na kocky a opečieme ju na olivovom oleji, posolíme.
Tofu nakrájame na kocky, zmiešame so surovinami na marinádu a necháme odpočívať, kým ho naservírujeme. Na tanier naberieme cestoviny, potom omáčku, na omáčku zeleninu a tofu. Na záver môžeme posypať parmezánom.
.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.