Bezmäsité jedlá

Paradajkové pappardelle s grilovanou zeleninou

20160803_135707_novy web

Najlepšia domáca paradajková omáčka na svete - to je základ dobrého šťavnatého cestovinového jedla.  Túto paradajkovú omáčku môžete použiť aj k mäsu, ku grilovanej zelenine, napr. k cukete, či baklažánu. Samozrejme najlepšia je v lete, keď sú paradajky, zelenina, bylinky čerstvé. V tomto zdravom recepte som skombinovala vynikajúce talianske cestoviny, grilovanú zeleninu a paradajkovú omáčku. Jedlo je posypané parmezánom.

Paradajkové pappardelle s grilovanou zeleninou

Počet porcií: 2 porcie Čas prípravy: 30 minút Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 200g talianskych cestovín pappardelle

  • Omáčka:

  • 6ks sušených paradajok

  • 1 mrkva (asi 15cm kus)

  • 4ks mäsitých stredne veľkých paradajok

  • 1 strúčik cesnaku

  • 1 cibuľa
  • 2ČL kokosového cukru
  • 1ČL sušeného oregána
  • soľ každý podľa chuti
  • čierne korenie každý podľa chuti
  • Grilovaná zelenina:

  • 1 stredne veľká cuketa
  • 1 baklažán
  • 6PL olivového oleja
  • soľ podľa potreby
  • 2PL strúhaného parmezánu
  • Tofu:

  • 1 balenie prírodného tofu

  • 1/2ČL kurkumy
  • 1/2ČL sušeného cesnaku
  • 1PL balzamikovej glazúry
  • 2PL olivového oleja

Postup prípravy

  1. Uvaríme si cestoviny v osolenej vode.

  2. Na paradajkovú omáčku si nakrájame sušené a čerstvé paradajky na kúsky a mrkvu na drobné kolieska. Cibuľu si nakrájame nadrobno a dáme ju restovať na 3 PL olivového oleja. Pridáme paradajky a mrkvu a restujeme 30 minút s tým, že priebežne podlievame troškou vody.  Pred ukončením restovania pridáme rozpučený cesnak, ako aj všetky ostatné suroviny určené na omáčku. Premiešame a premixujeme ponorným mixérom.  

     

     

  3. Grilovanú zeleninu si nakrájame na kocky a opečieme ju na olivovom oleji, posolíme.

     

     

  4. Tofu nakrájame na kocky, zmiešame so surovinami na marinádu a necháme odpočívať, kým ho naservírujeme. Na tanier naberieme cestoviny, potom omáčku, na omáčku zeleninu a tofu. Na záver môžeme posypať parmezánom.

     

     

    .

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?