Bezmäsité jedlá

Pečené zemiaky s kozím syrom a cviklou

20150523_185828_novy web

Chrumkavé zemiaky, krémový kozí syr so slanou chuťou a k nim sladkastá cvikla. Toto jedlo bez práce je doslova pôžitkom. Mne osobne už k tomuto zemiakovému jedlu nič nechýba. No ak chcete, môžete ho poňať ako prílohu a uvariť si k nim chutné mäsko.

Pečené zemiaky s kozím syrom a cviklou

Počet porcií: 4 porcie Čas prípravy: 45 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 8 zemiakov
  • 2 stredne veľké cvikly
  • 200g tvrdého kozieho syra
  • 1PL maslo Ghee
  • 1ČL drvené rasca
  • 1ČL sušený majorán
  • himalájska soľ (každý podľa potreby)
  • korenie
  • petržlenová vňať, pažítka, žerucha ... na posypanie

Postup prípravy

  1. Zemiaky si uvaríme v šupke v slanej vode na al dente, nakoľko ich ešte budeme zapekať.
  2. Cviklu nakrájame na drobné kocky a dáme ju opekať asi na 5 minút na panvicu s troškou masla Ghee. Medzitým si nakrájame kozí syr na drobné kocky. Po uvarení zemiakov ich necháme vychladnúť a rozkrájame ich na polovicu. Vnútro vydlabeme a zmiešame v 1 miske vydlabané zemiaky, kozí syr, opečenú cviklu, majorán, rascu a soľ.

  3. Vydlabané zemiakové polovičky natrieme poriadne zvyšným maslom Ghee a naplníme ich pripravenou zmesou zemiakov, syra a cvikly. 

  4. ŠRúru si rozohrejeme na 200st. a pečieme asi 15 min. Zemiaky posypeme zmesou čerstvých byliniek alebo vňatí a konzumujeme.

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?