Zdravé raňajky

Perníková granola

20171217_083456_novy web

Ja som si privstala a hneď zrána nám táto úžasná pečená granola s perníkovým korením rozvoňala celý byt. Je zdravá a jednoduchá, že je škoda si ju nepripraviť. Tá moja už stojí vychladená v dóze a pridávam ju do čoho ma napadne. Do jogurtu, kaše, k ovociu, zmrzline ... alebo len tak - chrumkať namiesto nezdravej sladkosti. Som nadšená touto skvelou pochúťkou.

Raňajkové kaše

Perníková granola

Počet porcií: plná dóza o objeme 0,7L Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1 hrnček ovsených vločiek (nie jemné)
  • 1/2 hrnčeka pohánkových vločiek (môžete použiť, aké máte - špaldové, sójové, ryžové, quinoové ... )
  • 1/2 hrnčeka nasekaných vlašských orechov
  • 1PL kokosu
  • 2PL roztopeného kokosového oleja
  • 3PL slnečnicových semiačok
  • 2PL tekvicových semiačok
  • 2ČL perníkového korenia 
  • 2PL medu
  • štipka soli

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180st. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie. Všetky ingrediencie vysypeme do väčšej misy, dobre premiešame a rukou ešte rozmrvíme. 
  2. Pečieme 15 minút, pričom každých 3 až 5 minút zmes premiešame, aby sa nám nezačala od okrajov pripekať, ale aby sa piekla rovnomerne. Po 15 minútach vytiahneme z rúry a necháme ešte na pekáči chladnúť. Potom vychladenú zmes presypeme do vzduchotesnej nádoby. Skladujeme, kým nezjeme. Kľudne aj 2 týždne

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár