Ja som si privstala a hneď zrána nám táto úžasná pečená granola s perníkovým korením rozvoňala celý byt. Je zdravá a jednoduchá, že je škoda si ju nepripraviť. Tá moja už stojí vychladená v dóze a pridávam ju do čoho ma napadne. Do jogurtu, kaše, k ovociu, zmrzline ... alebo len tak - chrumkať namiesto nezdravej sladkosti. Som nadšená touto skvelou pochúťkou.
Rúru si predhrejeme na 180st. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie. Všetky ingrediencie vysypeme do väčšej misy, dobre premiešame a rukou ešte rozmrvíme.
Pečieme 15 minút, pričom každých 3 až 5 minút zmes premiešame, aby sa nám nezačala od okrajov pripekať, ale aby sa piekla rovnomerne. Po 15 minútach vytiahneme z rúry a necháme ešte na pekáči chladnúť. Potom vychladenú zmes presypeme do vzduchotesnej nádoby. Skladujeme, kým nezjeme. Kľudne aj 2 týždne