Pizza cesto bez múky? Bez akejkoľvek? Teda nízkosacharidová, alebo low carb pizza, ktorú si môžem spokojne dopriať aj na večeru? To je sen! To je moja pizza Margherita z karfiolového cesta. Nebojte sa toho, je normálne chrumkavá, ochutená a konkrétne táto Margherita je moja NAJ!
1 konzerva lúpaných krájaných paradajok aj so šťavou
1ČL sušeného oregána
korenie
štipka himalájskej soli
1 mozarella
hrsť bazalkových čerstvých listov
Postup prípravy
Karfiol si umyjeme a nakrájame na menšie hlavičky tak, aby sa nám dobre mixoval na "ryžu". Hlavičky teda vložíme do mixéru a mixujeme, kým naozaj dosiahneme ryžovú konzistenciu. Dáme si zovrieť hrniec s osolenou vodou a ryžový karfiol do nej vysypeme. Necháme ho variť 5 minút. Potom ho scedíme cez jemné sitko a vysypeme do utierky, kde z neho vyžmýkame absolútne všetkú vodu. Tajomstvo úspechu chrumkavej kôrky je práve v tomto bode.
Rúru si predhrejeme na maximum. Ku scedenému, vyžmýkanému karfiolu primiešame rozmiešané vajíčko, kozí syr, sušené bylinky, soľ, korenie a sušený cesnak a poriadne zmes premiešame. Pripravíme si pekáč, vystelieme ho papierom na pečenie a vyformujeme si cesto buď do okrúhleho tvaru alebo ako ja na obdĺžnikový tvar. Nezabudnite okraje ponechať trošku vyššie, aby podržali náplň. Takto pripravené cesto vložíme na 30 minút do rúry. Sledujeme okraje, aby neboli spálené.
Počas pečenia si pripravíme paradajkovú zmes a to zmiešaním všetkých ingrediencií na náplň. Po 30 minútach vytiahneme cesto z rúry a vylejeme naň paradajkovú náplň, nastrúhame mozarellu a dáme zapiecť ešte na 10 minút.
Po vytiahnutí pizzu nakrájame a necháme pár minút vychladnúť. Posypeme bazalkovými listami a podávame.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.