Zdravé raňajky

Pohánková kaša s kakaom

20200211-103248-novy-web

Pohánková kaša je prirodzene bezlepková. Tentokrát som použila instantnú kašu. Instantné kaše používam jedine a len jednodruhové, najobľúbenejšia je pre mňa pohánková, ryžová a pšenová. Výhodou týchto mojich obľúbených druhov je to, že sú bezlepkové, ľahko stráviteľné a pritom naozaj zasýtia. Inak, vedeli ste, že tieto kaše môžete pokojne použiť aj na zahustenie polievok, alebo prívarkov? Instantné kaše stačí zaliať horúcou prevarenou vodou, alebo horúcim rastlinným nápojom, zamiešať a je hotovo. Kaša, nielen instantná, ale aj mnou varená je pre mňa takmer každodenným raňajkovým jedlom. Okrem toho, že milujem kašovú konzistenciu a chuť mojich obľúbených kaší, páči sa mi na ich jedení aj to, že ich môžem kombinovať s orechmi, semienkami, kvalitným olejom, že viem pridať ovocie v čerstvej a sušenej podobe a vždy to chutí BOŽSKY! Kaše si vyberám svedomito, ochutnávam, ak mi chutia ostávam značke verná. Tentokrát som siahla na kaše od JUVAMED a som spokojná!

Raňajkové kaše

Pohánková kaša s kakaom

Počet porcií: 2 Čas prípravy: 5 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 30g instantnej pohánkovej kaše od JUVAMED
  • 170ml rastlinného nápoja podľa vlastnej chuti (mandľový, ryžový, sójový, ovsený...)
  • 10g kakaa
  • 10g kokosového cukru

Postup prípravy

  1. Pohánkovú kašu a kakao vysypeme rovno do servírovacej misky. Zalejeme zohriatym horúcim rastlinným nápojom, pridáme cukor a zamiešame. Necháme postáť 3 minúty, posypeme kokosom, chia semienkami, príp. orechmi a vychutnávame.

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár