Zdravé raňajky

Pohánkové palacinky plnené tvarohom a čučoriedkami

img-20180120-133615-909-novy-web-1-

Jemné palacinky, ako obláčik. Tieto zdravé palacinky sú z bezlepkovej múky a sú kombináciou pohánkovej a tapiokovej múky. Tapiokovú múku som použila na zjemnenie chuti, nakoľko pohánková múka má výraznú pachuť. Práve vďaka kombinácii s tapiokovou múkou sa pachuť zjemní a palacinky chutia vynikajúco. Tentokrát som ako náplň použila doslova FIT verziu a to tvaroh a čučoriedky. Palacinky sú vďaka tomu obohatené o potrené bielkoviny a antioxidanty. Komplexné sacharidy, bielkoviny a antioxidanty nesmú na raňajkovom tanieri chýbať.

Palacinky, wafle, lievance

Pohánkové palacinky plnené tvarohom a čučoriedkami

Počet porcií: 10 kusov Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 150g pohánkovej jemnej múky
  • 50g tapiokovej múky 
  • 2 vajcia
  • 500ml plnotučného mlieka (ja som použila kozie)
  • 1ČL škorice
  • štipka soli
  • Na tvarohovú náplň:
  • 500g kvalitného tvarohu
  • 2PL bieleho jogurtu
  • 1 hrnček mrazených čučoriedok (mala som ešte z leta)
  • 2PL trstinového prírodného bio cukru (ideálne nerafinovaného - DM)
  • 1ČL bio citrónovej kôry 
  • 1ČL vanilkového burbónu

Postup prípravy

  1. Múky zmiešame so škoricou a soľou a vysypeme do misy. Pridáme vajcia. Miešame a postupne prilievame mlieko. Miešame, kým sa zmes spojí a je bez hrudiek. Pečieme na nepriľnavej panvici, ktorú len štetcom potierame kokosovým olejom. Pečieme pár sekúnd z každej strany. 
  2. Na tvarohovú zmes si zmiešame všetky ingrediencie v mise, okrem čučoriedok, tie budeme klásť navrch. Palacinky plníme tvarohom, posypeme čučoriedkami a zrolujeme. Dobrú chuť!

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár