Sezónne jahody dodali sviežosť celej kombinácii. Ricotta v recepte má nízky obsah tuku, zato je plná srvátky a dodá potrebnú rannú dávku proteínov. Skvelé raw kakao zasa dávku antioxidantov, ovsené vločky potrebnú vlákninu, kokos zdravé nenasýtené tuky a ďatle zasa energiu v podobe prírodných cukrov. No a ďalšie kvalitné suroviny ani nehovorím. Môže byť lepší pocit, než dopriať si chutný dezert s pocitom, že jem presne to, čo potrebujem? A benefit? Príprava 10 minút! Blisnite sa pred nečakanou návštevou, alebo sa jednoducho rozmaznajte takýmito dokonalými raňajkami.
Počet porcií:
2 poháre - 200ml Čas prípravy: 10 minút Náročnosť: 1 (zo 4)
Ingrediencie
2PL strúhaného kokosu
3PL ovsených vločiek
4 sušené ďatle bez kôstky
1ČL RAW kakao
1ČL filtrovaná voda
štipka soli
Na krém:
200g Ricotta
1ČL chia semiačok
2 PL organického medu
šťava z 1/2 citróna
6ks jahôd
1ČL valkového bourbonu
na posypanie - mandľové lupienky
Postup prípravy
V mixéri so sekacími nožmi si rozmixujeme všetky suroviny určené na základ. Naložíme zmes na dno pripravených pohárov.
Jahody si nakrájame na kocky a polovičnú porciu uložíme na zmes v pohárikoch. Ricotu si vyklopíme do misy, pridáme všetky suroviny určené na krém a dobre premiešame. Zmes vložíme do pohárov priamo na nakrájané jahody. Na ricottový krém uložíme zvyšné jahody a posypeme ich mandľovými lupienkami.