Zdravé raňajky

Raňajkový cheesecake s jahodami

w1334-20170522-120620-novy-web1

Sezónne jahody dodali sviežosť celej kombinácii. Ricotta v recepte má nízky obsah tuku, zato je plná srvátky a dodá potrebnú rannú dávku proteínov. Skvelé raw kakao zasa dávku antioxidantov, ovsené vločky potrebnú vlákninu, kokos zdravé nenasýtené tuky a ďatle zasa energiu v podobe prírodných cukrov. No a ďalšie kvalitné suroviny ani nehovorím. Môže byť lepší pocit, než dopriať si chutný dezert s pocitom, že jem presne to, čo potrebujem? A benefit? Príprava 10 minút! Blisnite sa pred nečakanou návštevou, alebo sa jednoducho rozmaznajte takýmito dokonalými raňajkami.

Raňajkové kaše

Raňajkový cheesecake s jahodami

Počet porcií:  2 poháre - 200ml Čas prípravy: 10 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 2PL strúhaného kokosu
  • 3PL ovsených vločiek
  • 4 sušené ďatle bez kôstky
  • 1ČL RAW kakao
  • 1ČL filtrovaná voda
  • štipka soli
  • Na krém:
  • 200g Ricotta
  • 1ČL chia semiačok
  • 2 PL organického medu
  • šťava z 1/2 citróna
  • 6ks jahôd
  • 1ČL valkového bourbonu
  • na posypanie - mandľové lupienky

Postup prípravy

  1. V mixéri so sekacími nožmi si rozmixujeme všetky suroviny určené na základ. Naložíme zmes na dno pripravených pohárov. 
  2. Jahody si nakrájame na kocky a polovičnú porciu uložíme na zmes v pohárikoch. Ricotu si vyklopíme do misy, pridáme všetky suroviny určené na krém a dobre premiešame. Zmes vložíme do pohárov priamo na nakrájané jahody. Na ricottový krém uložíme zvyšné jahody a posypeme ich mandľovými lupienkami. 

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?