RAW sladkosti

RAW čokoláda s mandľami, goji a brusnicami

20160513_094221_web_novy web

Vyrobte si vlastnú čokoládu. Verte, že neexistuje nič jednoduchšie. Namixovať si ju môžete podľa vlastnej chuti a zjesť s pocitom, že viete, čo ste do nej dali a že Vám to prospeje.

RAW čokoláda s mandľami, goji a brusnicami

Počet porcií: forma 20x20cm Čas prípravy: 60 minút Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1 hrnček roztopeného kakaového masla
  • 7 PL kakaového prášku (ideálne v RAW prevedení)
  • 1ČL čili korenia
  • 4PL tekutého sladidla (med, javorový sirup, topinamburový sirup)
  • štipka soli
  • podľa chuti množstvo sušených brusníc
  • podľa chuti množstvo sušených Goji
  • podľa chuti množstvo surových mandlí

Postup prípravy

  1. Kakaové maslo si roztopíme v miske nad parou. Pridáme kakao, sladidlo, soľ a čili. Korenie veľmi pekne dochutí čokoládu.

  2. Poriadne premiešanú zmes vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. V tejto fáze si na vrch čokolády poukladáme, čo máme radi. Ja som sa rozhodla pre kombináciu mandlí, goji a brusníc.

  3. Vložíme do mrazničky a mrazíme aspoň 1/2 hodinu. Vytiahneme, nalámeme a servírujeme. Čokoládu skladujeme v mrazničke, alebo v chladničke. Vydrží, kým ju zjete

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?