Veľmi ma baví imitovať originálne recepty a pretvárať ich do RAW verzie. Pre mňa je to hra, zábava a zároveň vzrušenie, ako sa zákusok vydarí, ako bude držať a hlavne, ako bude chutiť. Pri týchto RAW koláčikoch je to väčšinou aj o skúsenosti. Pokiaľ ste ich spravili za svoj život už niekoľko, viete pomer surovín - napríklad už máte v oku, kedy cesto lepí a nemusíte to vôbec preháňať s orechmi, ani so sušeným ovocím, čo zbytočne zvyšuje kalorickú hodnotu koláča. Pretože verte, či nie, tieto RAW koláčiky obsahujú síce zdravé ingrediencie, ale to neznamená, že nie sú kalorické. Práve naopak, sú omnoho kalorickejšie. Preto aj v tomto prípade platí - striedmosť nado všetko.
Počet porcií:
12 kúskov Čas prípravy: 15 minút + 30 minút prvé mrazenie + 15 minút druhé chladenie Náročnosť: 3 (zo 4)
Ingrediencie
Na základ:
120g vlašské orechy
120g mandle
50g kokosu
100ml kokosová smotana
40g kokosového sirupu
Krémová plnka:
100g slnečnicové semienka
30g kokosového sirupu
40g kokosovej smotany
50g vody
Kakaová poleva:
20g kakao
60g kokosová smotana
30g kokosový olej
30g kokosový sirup
Postup prípravy
Mandle rozomelieme na múku. Vlašské orechy nasekáme v mixéri na čo najdrobnejšie kúsky. Pridáme do mixéru rozomleté mandle so všetkými ostatnými ingredienciami. Rozmixujeme na kompaktnú zmes lepivú zmes.
Zo zmesi tvarujeme na rovnej tácke tvar rohlíčkov. Po vytvarovaní ich dáme na 30 min. do mrazničky.
Zatiaľ si pripravíme náplň. Jednoducho rozmixujeme všetky suroviny určené na náplň.
Kakaovú polevu si pripravíme ohriatim všetkých ingrediencií.
Rožky vytiahneme z mrazničky. Nanesieme na ne úhľadne náplň a polejeme kakaovou polevou. Necháme stuhnúť ešte 15 min. a podávame.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.