RAW sladkosti

RAW koláč na spôsob parížskych rožkov

20191219_094647_novy web

Veľmi ma baví imitovať originálne recepty a pretvárať ich do RAW verzie. Pre mňa je to hra, zábava a zároveň vzrušenie, ako sa zákusok vydarí, ako bude držať a hlavne, ako bude chutiť. Pri týchto RAW koláčikoch je to väčšinou aj o skúsenosti. Pokiaľ ste ich spravili za svoj život už niekoľko, viete pomer surovín - napríklad už máte v oku, kedy cesto lepí a nemusíte to vôbec preháňať s orechmi, ani so sušeným ovocím, čo zbytočne zvyšuje kalorickú hodnotu koláča. Pretože verte, či nie, tieto RAW koláčiky obsahujú síce zdravé ingrediencie, ale to neznamená, že nie sú kalorické. Práve naopak, sú omnoho kalorickejšie. Preto aj v tomto prípade platí - striedmosť nado všetko.

RAW koláč na spôsob parížskych rožkov

Počet porcií: 12 kúskov Čas prípravy: 15 minút + 30 minút prvé mrazenie + 15 minút druhé chladenie Náročnosť: 3 (zo 4)

Ingrediencie

  • Na základ:
  • 120g vlašské orechy
  • 120g mandle
  • 50g kokosu
  • 100ml kokosová smotana
  • 40g kokosového sirupu
  • Krémová plnka:
  • 100g slnečnicové semienka
  • 30g kokosového sirupu
  • 40g kokosovej smotany
  • 50g vody
  • Kakaová poleva:
  • 20g kakao
  • 60g kokosová smotana
  • 30g kokosový olej
  • 30g kokosový sirup

Postup prípravy

  1. Mandle rozomelieme na múku. Vlašské orechy nasekáme v mixéri na čo najdrobnejšie kúsky. Pridáme do mixéru rozomleté mandle so všetkými ostatnými ingredienciami. Rozmixujeme na kompaktnú zmes lepivú zmes. 

  2.  

    Zo zmesi tvarujeme na rovnej tácke tvar rohlíčkov. Po vytvarovaní ich dáme na 30 min. do mrazničky. 

  3. Zatiaľ si pripravíme náplň. Jednoducho rozmixujeme všetky suroviny určené na náplň. 

  4. Kakaovú polevu si pripravíme ohriatim všetkých ingrediencií. 

  5. Rožky vytiahneme z mrazničky. Nanesieme na ne úhľadne náplň a polejeme kakaovou polevou. Necháme stuhnúť ešte 15 min. a podávame. 

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?