RAW sladkosti

RAW tortička s citrónovým krémom

20191104_120036_novy web

Jemný citrónový krém a mandľovo - kokosový korpus sľubuje zážitok. Fantasticky som vyvážila chute. Jednoduchá príprava, potrebujete len výkonný mixér.

Citrónovú tortičku si pripravte kľudne aj v zimnom období. Veď obsahuje hlavne vitamín C z použitej citrónovej šťavy. 

V 100g citrónov  je od 30 do 50 miligramov vitamínu C. Na stupnici najbohatších zdrojov tohto vitamínu sa nepohybuje na navyšších priečkach, ale ak máte na tanieri aj iné ovocie, jeden citrón denne je akurát. No v prípade infekcie sa jeho potreba zvýši až štyridsaťkrát! Okrem toho tento siný antioxidant:

  • posilní obranyschopnosť organizmu proti infekčným chorobám a prechladnutiu tým, že aktivuje biele krvinky
  • pomáha odbúravať LDL cholesterol v pečeni a premieňa ho na žlčové kyseliny
  • predchádza srdcovému infarktu a mŕtvici tým, že znižuje tvorbu krvných zrazenín a spevňuje ciev
  • spomaľuje rast nádorov
  • urýchľuje hojenie rán a popálenín
  • je prirodzené antihistaminikum, pomáha predchádzať alergiám a astme
  • pozitívne pôsobí pri liečbe zeleného a sivého zákalu
  • spomaľuje starnutie
  • podporuje tvorbu kolagénu, čím zlepšuje stav svalov, kostí, šliach a kože.
  • detoxikuje organizmus, ostraňuje vedľajšie účinky mnohých liekov, viaže ťažké kovy
  • podporuje pamäť, postreh a sústredenosť
  • neutralizuje nadmernú produkciu kyseliny chlorovodíkovej v žalúdku, a tým predchádza páleniu záhy
  • podporuje produkciu žlče, čistí a stimuluje pečeň

Zdroj info: vitarian.sk

 

RAW tortička s citrónovým krémom

Počet porcií: tortová forma o priemere 12cm Čas prípravy: 15 minút + 30 minút mrazenie Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 40g mandľových lupienkov
  • 30g strúhaného kokosu
  • 40g sušených ďatlí
  • 1PL vody
  • Na krém:
  • 100g kešu orechov
  • šťava z 1/2 citróna
  • 20g nerafinovaného trstinového cukru
  • Na ozdobu: 
  • Citrón, mätové, bazalkové lístky, ovocie podľa výberu

Postup prípravy

  1. Do nádoby od kuchynského mixéru so sekacími nožmi vložíme všetky ingrediencie na korpus a umixujeme na strúhankovú konzistenciu. Natlačíme na dno a strany tortovej formičky a pripravíme si krém.

  2. Do vysokorýchlostného mixéru na smoothie vložíme všetky ingrediencie na krém a mixujeme, kým získame krásnu krémovú konzistenciu. Krém vylejeme na pripravený korpus a vložíme na 30 minút do mrazničky.

  3.  

    Nazdobíme podľa fantázie a podávame.

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár