Zdravé raňajky

Ryžová kaša s čučoriedkami

20200211_101111_novy web

Ryžová kaša je prirodzene bezlepková. Tentokrát som použila instantnú kašu. Instantné kaše používam jedine a len jednodruhové, najobľúbenejšia je pre mňa pohánková, ryžová a pšenová. Výhodou týchto mojich obľúbených druhov je to, že sú bezlepkové, ľahko stráviteľné a pritom naozaj zasýtia. Inak, vedeli ste, že tieto kaše môžete pokojne použiť aj na zahustenie polievok, alebo prívarkov? Instantné kaše stačí zaliať horúcou prevarenou vodou, alebo horúcim rastlinným nápojom, zamiešať a je hotovo. Kaša, nielen instantná, ale aj klasická je pre mňa takmer každodenným raňajkovým jedlom. Okrem toho, že milujem kašovú konzistenciu a chuť mojich obľúbených kaší, páči sa mi na ich jedení aj to, že ich môžem kombinovať s orechmi, semienkami, kvalitným olejom, že viem pridať ovocie v čerstvej a sušenej podobe a vždy to chutí BOŽSKY! Kaše si vyberám svedomito, ochutnávam, ak mi chutia ostávam značke verná. Tentokrát som siahla na kaše od JUVAMED a som spokojná!

Raňajkové kaše

Ryžová kaša s čučoriedkami

Počet porcií: 2 Čas prípravy: 5 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Ryžovú kašu a mrazené čučoriedky vysypeme rovno do servírovacej misky. Zalejeme zohriatym horúcim ryžovým nápojom, pridáme cukor a zamiešame. Necháme postáť 3 minúty, posypeme kokosom, chia semienkami, príp. orechmi a vychutnávame. 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár