Zdravé raňajky

Škoricové palacinky z ovsenej múky

20180624-082845-novy-web

Zdravé palacinky sa u nás zadefinovali ako pravidelné raňajkové jedlo. Jemné, bez pridaného tuku a cukru, LOW carb a pritom tak chutné. Použila som vynikajúci domáci hruškový džem, ktorý neskutočne ladil so škoricovou chuťou palaciniek. Napriek tomu, že sú z celozrnnej múky sú nesmierne jemné a u nás teda ostali ako ďalší rodinný recept.

Palacinky, wafle, lievance

Škoricové palacinky z ovsenej múky

Počet porcií: 11 kusov Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 100g tapiokovej múky
  • 100g ovsených vločiek 
  • 2 vajcia
  • 500ml plnotučného mlieka (ja som použila kozie)
  • 50ml sýtenej minerálky
  • 1ČL škorice
  • štipka soli

Postup prípravy

  1. Vo vysokorýchlostnom mixéri si rozmixujeme mlieko s vločkami na jemné cestíčko. Do misy si vysypeme tapiokovú múku a škoricu, premiešame, nech sa prepoja  a za stáleho miešania prilievame cestíčko z mixéru. Miešame dohladka. 
  2. K cestíčku pridáme do misy vajcia, soľ a na záver minerálku.  Všetko metličkou premiešame, prepojíme a pečieme na nepriľnavej palacinkovej panvici z oboch strán. 

  3. Napĺňame podľa chuti, ja som mala vynikajúci domáci hruškový džem, kombinácia škoricovej palacinky a hruškového džemu bola fantastická!

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár