Koláče a torty

Škoricové srdiečka z tortily

20151104_105738_novy web

Tak jednoduchá pochúťka. Ideálne rýchle pohostenie pre návštevu. Rozhodne každý ocení snahu a chuť domácej sladkosti. Pritom hotové za 15 minút. Použitá bola vynikajúca cejlonská škorica. 

Škorica je obľúbeným a veľmi používaným korením. Prečo? Tu je pár dôvodov:

  • Obsahuje látku zvanú cinnamaldehyd, ktorá má liečivé účinky.
  • Obsahuje veľké množstvo účinných antioxidantov, ako sú napríklad polyfenoly.
  • Obsahuje tiež látky s protizápalovým účinkom a jej konzumácia môže byť vhodnou prevenciou proti vzniku autoimunitných ochorení. 
  • Škorica pomáha znižovať koncentráciu cholesterolu a triacylglycerolov (TAG) v krvi a znižuje aj krvný tlak, čím prispieva k zníženiu rizika vzniku kardiovaskulárnych ochorení. 
  • Prispieva k zníženiu inzulínovej rezistencie. znižuje hodnotu krvného cukru a má anti-diabetický efekt, a to už pri užívaní jedného až šiestich gramov denne. 
  • Má antimykotické a antibakteriálne účinky, ktoré môžu pomôcť v boji s mykózami, bakteriálnymi infekciami a nepríjemným zápachom z úst. 
  • Najlepším druhom škorice je tá pravá Cejlónska. Škorica druhu Cassia je menej kvalitná a obsahuje vo vyšších koncentráciách kumarín, ktoré môžu byť zdraviu škodlivé. Preto by ste mali jesť menej škorice Cassia a naopak viac škorice Cejlónskej.

 

Škoricové srdiečka z tortily

Počet porcií: 35 kúskov Čas prípravy: 15 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • Na cesto:
  • 2 celozrnné tortilly
  • kokosový olej na pečenie
  • 2PL kokosového cukru
  • 2ČL škorice

Postup prípravy

  1. Z tortily vykrojíme tvary, aké sa nám páčia, ja som vykrojila srdiečka.

  2. Zmiešame si v mise cukor a škoricu.

  3. V panvici si rozohrejeme kokosový olej a pečieme v ňom vykrojené kúsky. Hneď po upečení hodíme srdiečka do zmesi cukru a škorice a preložíme na tanierik. Postup opakujeme, kým opečieme všetky srdiečka.

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár