Opäť iné škoricovníky. Tvarohové cesto, ale iný tvar, iná náplň. Je opäť totálne jednoduchý, čerstvý a je 100% chuťovou kópiou kysnutých škoricovníkov aj keď zložením má od nich riadne ďaleko. Po prvé - nie je z kysnutého cesta, Po druhé - vďaka poctivému domácemu tvarohu je obohatený o kvalitné proteíny, Po tretie - pridaná je celozrnná múka, Po štvrté - obsah cukru je na minime, navyše som pridala nerafinovaný BIO cukor, Po piate - znížila som aj množstvo tuku.
Počet porcií:
30 kusov Čas prípravy: 90 minút Náročnosť: 2 (zo 4)
Ingrediencie
460g poctivého hrudkovitého tvarohu
180g masla
450g celozrnnej špaldovej hladkej múky
1 balenie prášku do pečiva
štipka soli
Na plnku:
6ČL škorice
6ČL trstinového cukru (ak by vám bolo málo sladké, pridajte si viac)
30g masla
Postup prípravy
Rúru si predhrejeme na 180st. Veľký plech si vystelieme papierom na pečenie. Ingrediencie na cesto si vymiesime ručne alebo v kuchynskom robote na kompatné tuhšie cesto.
Cesto si rozdelíme na 3 časti, aby sa nám dobre a pohodlne vaľkalo na obdĺžnikový plát hrubý asi 0,3 až 0,4 mm. Ja som pripravila koláčiky iba z 1 tretiny cesta, zvyšok som uložila do chladničky a urobila na druhý deň škoricovníčky a makové mini záviny. Cesto je fantasticky univerzálne.
Pripravený plát nakrájame na štvorčeky o veľkosti asi 10x10cm. Posypeme cez husté sitko kakaom (aby sme mali kakao rovnomerne) a polejeme medom. Snažíme sa, aby bol med na štvorčeku, nie mimo neho, aby veľmi nevytekal počas pečenia a nepripaľoval sa. Každý štvorček cesta zrolujeme diagonálne a vytvarujeme rožtek do poloblúka.
Rožteky som piekla 18 minút. Necháme vychladiť, jemne posypeme práškovým trstinovým cukrom (alebo nemusíme) a podávame. Milujem toto moje tvarohové cesto. Úžasnéééé.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.