Koláče a torty

Škoricové záviny z tvarohového cesta

20190923-124501-novy-web

Opäť iné škoricovníky. Tvarohové cesto, ale iný tvar, iná náplň. Je opäť totálne jednoduchý, čerstvý a je 100% chuťovou kópiou kysnutých škoricovníkov aj keď zložením má od nich riadne ďaleko. Po prvé - nie je z kysnutého cesta, Po druhé - vďaka poctivému domácemu tvarohu je obohatený o kvalitné proteíny, Po tretie - pridaná je celozrnná múka, Po štvrté - obsah cukru je na minime, navyše som pridala nerafinovaný BIO cukor, Po piate - znížila som aj množstvo tuku. 

Škoricové záviny z tvarohového cesta

Počet porcií: 30 kusov Čas prípravy: 90 minút Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 460g poctivého hrudkovitého tvarohu
  • 180g masla
  • 450g celozrnnej špaldovej hladkej múky 
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Na plnku:
  • 6ČL škorice
  • 6ČL trstinového cukru (ak by vám bolo málo sladké, pridajte si viac)
  • 30g masla

 

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180st. Veľký plech si vystelieme papierom na pečenie. Ingrediencie na cesto si vymiesime ručne alebo v kuchynskom robote na kompatné tuhšie cesto.

  2. Cesto si rozdelíme na 3 časti, aby sa nám dobre a pohodlne vaľkalo na obdĺžnikový plát hrubý asi 0,3 až 0,4 mm. Ja som pripravila koláčiky iba z 1 tretiny cesta, zvyšok som uložila do chladničky a urobila na druhý deň škoricovníčky a makové mini záviny. Cesto je fantasticky univerzálne.

  3. Pripravený plát nakrájame na štvorčeky o veľkosti asi 10x10cm. Posypeme cez husté sitko kakaom (aby sme mali kakao rovnomerne) a polejeme medom. Snažíme sa, aby bol med na štvorčeku, nie mimo neho, aby veľmi nevytekal počas pečenia a nepripaľoval sa. Každý štvorček cesta zrolujeme diagonálne a vytvarujeme rožtek do poloblúka.

  4. Rožteky som piekla 18 minút. Necháme vychladiť, jemne posypeme práškovým trstinovým cukrom (alebo nemusíme) a podávame. Milujem toto moje tvarohové cesto. Úžasnéééé.

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?