Túto krupičku budú Vaše deti milovať a ani nezistia, že je v čomsi iná. A síce, že je špaldová! Čo to pre Vaše dieťa znamená? Dáte mu pokrm s dlhšou dobou zasýtenia, so stredným až nižším GI, a s pomerne slušným obsahom bielkovín. Obohatiť ju môžete okrem kvalitného kakaa aj škoricou, vločkami, semiačkami, či kokosom, čím sa zvýši jej výživová hodnota.
Počet porcií:
1 Čas prípravy: 10 minút Náročnosť: 1 (zo 4)
Ingrediencie
200ml kozieho mlieka (môžete použiť aj kravské, alebo ovčie)
2ČL ovsených vločiek
2ČL kokosový cukor
1/2ČL maslo Ghee
1ČL kakaa na posypanie
1/2ČL škorice na posypanie
1/2ČL strúhaného kokosu na posypanie
1/2ČL ľanových semiačok na posypanie
Postup prípravy
V studenom mlieku rozmiešame krupicu, nalejeme ju do malého hrnca a pridáme vločky. Varíme, kým kaša zhustne a zovrie. Ak sa nám zdá na náš vkus hustá, dolejeme ešte trošku mlieka.
Po uvarení kašu odstavíme, pridáme cukor a prelejeme do misky na servírovanie. Na kašu položíme maslo Ghee, aby sa rozlialo po povrchu a posypeme, čím majú Vaše deti radi. Ja som pridala kakao, škoricu, kokos a ľanové semiačka. Dobrú chuť.