Polievky

Špenátové kapučíno

W1204-20170125-114330-web

Skutočne výživná polievka, ktorá zasýti. Mrazený aj čerstvý špenát, petržlenová vňať, vajíčko znamenajú jedlo plné vitamínov. Odporúčam túto zdravú polievku najmä tým, ktorí máte problém s nízkou hladinou železa v krvi. Polievka je chuťovo vyladená a hustotou pripomína až krém. 

Špenátové kapučíno

Počet porcií: 2 porcie Čas prípravy: 15 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1 balenie mrazeného špenátu (400g)
  • 2 poriadne hrste čerstvých špenátových listov
  • 2PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 vajíčko
  • 3dcl plnotučného čerstvého mlieka (môže byť aj kozie, ovčie)
  • 2dcl prevarenej vody
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a korenie každý podľa vlastnej potreby
  • 1ČL maslo Ghee
  • 1ČL bieleho jogurtu na ozdobenie (nemusí byť)

Postup prípravy

  1. Špenát si vopred rozmrazíme a vňať si nasekáme. Vajíčka uvaríme na tvrdo.
  2. Všetky ingrediencie (okrem jogurtu na ozdobu) vylejeme do vysokorýchlostného mixéru a mixujeme 1 minútu. Po rozmixovaní polievku prelejeme do hrnca a prevaríme.

  3. Na záver ešte podľa potreby dochutíme soľou, korením a pred podávaním pridáme biely jogurt.

Dobrý tip! Hlavne je to rýchle. Veľmi nám chutila. Ešte som pridala opečený chlebík. Pochutnali sme si. Vďaka. Lenka z Martina.

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár