Pokiaľ nie ste práve milovníci tekvice, tak nasledujúci recept zmení Váš názor od základov. Použila som maslovú tekvicu a kombinovala som ju z chilli korením a chedarom tak, aby bola chuť výrazná a štipľavosť znesiteľná. Fantastický a rýchly recept!
Tekvica je skvelá zelenina aj pri diéte, vedeli ste? Je totiž plná vody, vitamínu C a betakaroténu. Vďaka tomu jej konzumáciou získame 100% posilnenie imunity, chutné jedlo a žiadne kilo navyše :-).
Tekvice sú bohaté aj na vitamín E, ktorý pomáha vylučovať toxíny z tela, obsahuje vitamíny skupiny B, draslík, selén, meď, železo, magnézium a vlákninu.
Počet porcií:
2 porcie Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 2 (zo 4)
Ingrediencie
2 hrnčeky strúhanej maslovej tekvice
1 hrnček strúhaného syru chedar
2 vajcia
2 ČL tapiokového škrobu
1/2 ČL sušeného majoránu
1 strúčik cesnaku
soľ a chilli korenie (každý podľa vlastnej chuti)
2 ČL maslo Ghee
Postup prípravy
Tekvicu a chedar si nastrúhame a pridáme všetky ostatné ingrediencie, okrem masla Ghee. Poriadne premiešame. Panvicu si rozpálime, pridáme maslo Ghee a opekáme menšie placičky z každej strany do chrumkava.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.