Bezmäsité jedlá

Tekvicové placky s čedarom

Homepoint placky FB_wnovy web

Pokiaľ nie ste práve milovníci tekvice, tak nasledujúci recept zmení Váš názor od základov. Použila som maslovú tekvicu a kombinovala som ju z chilli korením a chedarom tak, aby bola chuť výrazná a štipľavosť znesiteľná. Fantastický a rýchly recept! 

Tekvica je skvelá zelenina aj pri diéte, vedeli ste? Je totiž plná vody, vitamínu C a betakaroténu. Vďaka tomu jej konzumáciou získame  100% posilnenie imunity, chutné jedlo a žiadne kilo navyše :-).

Tekvice sú bohaté aj na vitamín E, ktorý pomáha vylučovať toxíny z tela, obsahuje vitamíny skupiny B, draslík, selén, meď, železo, magnézium a vlákninu.

Tekvicové placky s čedarom

Počet porcií: 2 porcie Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky strúhanej maslovej tekvice
  • 1 hrnček strúhaného syru chedar
  • 2 vajcia
  • 2 ČL tapiokového škrobu
  • 1/2 ČL sušeného majoránu
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a chilli korenie (každý podľa vlastnej chuti)
  • 2 ČL maslo Ghee

Postup prípravy

  1. Tekvicu a chedar si nastrúhame a pridáme všetky ostatné ingrediencie, okrem masla Ghee. Poriadne premiešame. Panvicu si rozpálime, pridáme maslo Ghee a opekáme menšie placičky z každej strany do chrumkava. 

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?