Bezmäsité jedlá

Tofu s bazalkovým pestom

20160628_113637_novy web(1)

Veľmi jednoduché výživné a zdravé jedlo, na večer, na obed... kedykoľvek. 

Vynikajúcou vlastnosťou tofu, je jeho úžasná schopnosť preberať chute v pokrmoch a predovšetkým jeho vysoký obsah bielkovín. Tieto sójové bielkoviny sú na rozdiel od ostatných strukovín veľmi dobre stráviteľné. Preto sa často o tofu hovorí aj ako o náhrade mäsa.  Sójová bielkovina obsahuje veľké množstvo bielkovín, ktoré majú vhodné aminokyselinové zloženie s vysokým podielom esenciálnych aminokyselín. Výhoda tofu je takisto v tom, že neobsahuje nasýtené mastné kyseliny a cholesterol ako živočíšne mäso. 

Tofu s bazalkovým pestom

Počet porcií: 1 porcia Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1 prírodné tofu
  • 1PL kvalitného rastlinného oleja
  • Na tofu:
  • hrsť slnečnicových semiačok
  • 2PL za studena lisovaného olivového oleja
  • 2PL vody
  • hrsť bazalkových listov
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 4PL nastrúhaného parmezánu
  • 1 strúčik cesnaku (môžete nahradiť aj 1/2PL sušeným cesnakom na večer)
  • soľ, ak potrebujete

Postup prípravy

  1. Tofu si nakrájame a opečieme na oleji dochrumkava. Ak potrebujeme, osolíme. 

  2. Na pesto si opražíme nasucho slnečnicové semienka, a spolu s ostatnými ingredienciami ich vymixujeme na pesto. Podávame s paradajkami.

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?