Bezmäsité jedlá

Tofu tyčinky v mandľovo - bylinkovom kabáte

20151104_134949_novy web

Tofu je jedlo vyrábané zrážaním sójového mlieka pomocou solí, enzýmov alebo kyselín. Jednotlivé zrážadlá obohacujú nimi vyrobené tofu o špecifické látky. Tofu má málo kalórií, je bohatým zdrojom železa a neobsahuje žiadny cholesterol. Podľa použitého zrážadla môže byť bohaté aj na vápnik a horčík. V Ázijskej  kuchyni sa tofu využíva v slaných aj sladkých jedlách a je cenené predovšetkým pre svoju schopnosť prijať chuť ostatných použitých prísad. V Európe a Amerike je tofu spojené predovšetkým s vegetariánstvom a vegánstvom, vďaka jeho vysokému obsahu bielkovín. Tentokrát som si pre Vás pripravila zdravú, chrumkavú a aromatickú verziu plnú intenzívnych chutí na spôsob finger food.

Tofu tyčinky v mandľovo - bylinkovom kabáte

Počet porcií: z 1 balenia tofu - teda 2 porcie Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1 biele prírodné tofu (ideálne v bio verzii)
  • 1/2 hrnčeka mandľových lupienkov
  • 1PL zmesi sušených byliniek (bazalka, majorán, petržlenová vňať)
  • soľ každý podľa vlastných chuťových preferencií
  • 1PL ľubovoľnej hladkej 100% celozrnnej bio múky (pšeničná, špaldová, pohánková...)
  • 1 vajíčko
  • maslo Ghee na pečenie

Postup prípravy

  1. Tofu si nakrájame na väčšie hranolčeky. Mandľové lupienky si nasekáme v kuchynskom mixéri na trošku menšie kúsky, ale pozor, nie úplne na múčku. Do jednej misky dáme múku so soľou a bylinkami, do druhej vajíčko a do tretej nasekané lupienky.
  2. Rozpálime si panvicu s maslom Ghee a tofu obaľujeme najprv v múčnej zmesi, potom vo vajíčku a nakoniec v lupienkach. Postup opakujeme, kým obalíme všetko tofu. Upečieme a podávame napr. s jogurtovým dipom, chilli omáčkou alebo len s čerstvým šalátom.

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár