Koláče a torty

Tradičné hneď mäkké medovníčky

20161229_121455_fb_novy web

Iné už piecť nebudem. Vyskúšala som vskutku toľko receptov na medovníčky, koľko Vianoc ich pečiem sama ... Niežeby iné nefungovali, ale ani jeden nebol dokonalý. Buď boli chutné, ale esteticky to "pokulhávalo", alebo boli pekné, no v chuti niečo chýbalo. Niekedy mi vyšli suché, inokedy pritvrdé ... aaale tentokrát vyšli na 100%. 

V tejto prvej várke som použila menej kakaa, preto sú svetlejšie, v ďalších várkach som ale dala množstvo kakaa, ako ho máte spísané v recepte a odporúčam, dodržte ho, lebo tie kakaovejšie boli ešte lepšie. 

 

Tradičné hneď mäkké medovníčky

Počet porcií: 6 veľkých plechov Čas prípravy: cesto 10 minút, chladenie od 2 hodín a viac (aj cez noc) Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 450g celozrnnej špaldovej hladkej múky 
  • 150g špaldovej hladkej múky 
  • 150g trstinového práškového cukru
  • 150g poctivého masla
  • 3 farmárske vajíčka + 1 na potieranie
  • 6PL medu
  • 1ČL sóda bikarbóna
  • 2ČL škorica
  • 2ČL perníkového korenia
  • 1PL + 1ČL kakaa
  • šťava z 1/2 citróna
  • štipka soli

Postup prípravy

  1. Ja to proste všetko hodím zaradom do kuchynského robota a ten mi vymiesi krásne cesto za 3 minúty. Rozdelím na 3 časti, uložím min. na 2 hodiny, ideálne cez noc do chladničky a postupne vaľkám na hrúbku 3mm a vykrajujem. Pečiem na 200st. 4 až 5 minút.

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár