Bezmäsité jedlá

Vegánska praženica s pórom a paprikou

20160209_105159_novy web

Keby som tušila skôr, akú lahodnú chuť má táto "nepravá" praženica, dávno by som si obohatila touto dobrotou svoj večerný jedálniček. A viete, čím som dosiahla túto krásnu žltú farbu? Môže za to kurkuma!

Kurkuma je základým pilierom korenia kari. Takže, ak pravidelne používate kari korenie, tak používate aj kurkumu. Je príbuzná dokonca aj so šafranom. Kurkuma obsahuje kurkumín, aj antioxidanty, antiseptické látky, minerálne látky, sacharidy, vlákninu, tuk, vitamíny B, C a E, piperín a aj kapsacaín. Najvzácnejšia zložka kurkumy je kurkumín. Je to silná protizápalová látka, antioxidant a žlté farbivo. Kurkumín má mnohé zdravotné vplyvy a funguje aj ako účinná prevencia. Farmaceutické firmy sa snažia vyrábať z kurkumínu liečivá, ktoré budú liečiť ľudí po celom svete.

Po zapojení kurkumy do Vášho jedálnička si veľmi jednoducho viete podporiť spaľovanie podkožného tuku. Kurkuma podporuje trávenie a metabolizmus tukov, takže ak budete mať kvalitnú a vyváženú stravu, tak kurkuma podporí Vaše chudnutie. A okrem chudnutia si podporíte aj svoje zdravie.

Vegánska praženica s pórom a paprikou

Počet porcií: 1 porcia Čas prípravy: 15 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1 prírodné biele tofu
  • 1 ČL kurkumy
  • soľ podľa potreby
  • hrsť nasekaného póru
  • 2PL olivového oleja
  • hrsť nasekanej červenej papriky

Postup prípravy

  1. Biele prírodné tofu zbavíme nálevu a poriadne ho osušíme. Vidličkou ho rozdrvíme, pridáme 1PL olivového oleja, kurkumu, soľ a poriadne premiešame.

  2. Panvicu rozohrejeme, pridáme olivový olej, na pár sekúnd nasekaný pór a hneď na to rozdrvenú tofu zmes. Pečieme len 2 - 3 minútky a odstavíme. Podávame so šalátom a červenou paprikou.

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?

Napíšte komentár