Bezmäsité jedlá

Vegánske lavaš košíčky

20170829_074524_novy web

Poznáte lavaš? Je to Arménsky chlieb, ktorý v Košiciach pečie Lavaš pekáreň, podľa starého rodinného receptu z Arménska. Pri jeho príprave dominuje poctivá ručná práca, nepridávajú sa žiadne chemické prímesi, aditíva, cukor a ani droždie. Napriek tomu si dokáže lavaš pri správnom skladovaní zachovať svoju čerstvosť po dlhé obdobie.Chleby sú vyrábané z kvalitnej pšeničnej a bio špaldovej múky, morskej soli a vody.

Vegánske lavaš košíčky

Počet porcií: 2 porcie Čas prípravy: 25 minút Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 6 nastrihaných koliesok lavaša 
  • 2PL olivového oleja
  • 1 šalotka / malá cibuľka
  • 1 hrnček šampiňónov nakrájaných na kocky
  • 2 hrnčeky cukety nakrájanj na kocky
  • 1 balenia bazalkové tofu od Lunter
  • poriadna hrsť špenátových listov
  • 1/2 ČL kurkumy
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti

Postup prípravy

  1. Lavaš si nastriháme na kolieska. Rúru si predhrejeme na 160st. Do formy na mafiny vložíme každé koliesko a pustíme sa do prípravy náplne. Na olivovom oleji speníme šalotku/cibuľku. Pridáme nakrájanú cuketu, po 2 minútach nakrájané šampiňóny, osolíme okoreníme a restujeme asi 2 minúty. Odstavíme. Pridáme opláchnuté špenátové listy a zamiešame tak, aby listy trošku zvädli. Tofu si rozpučíme vidličkou na praženicovú konzistenciu a primiešame ku cukete a šampiňónom. Pridáme kurkumu a podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením. 

  2. Zmesou naplníme mafinkové lavašky a vložíme do rúry na 15 minút. Po upečení lavašky krásne schrumkavejú a chuľou pripomínajú chipsy. Dobrú chuť.

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?