RAW sladkosti

Vegánske proteínové truffles

20170930_071408_novy web

Fantastická sladkosť doslova nabitá zdravými chuťami a najmä kvalitnými rastlinnými proteínmi. Tie som ešte umocnila vegánskym proteínom od Kompavy. Je 100% rastlinný, zložený z 3 druhov rastlinných proteínov, doplnený rastlinnými BCAA, vitamínovým B-komplexom, vitamínmi B12 a D3. Obsahuje 60% bielkovín a je sladený xylitolom a stéviou. Tak do toho!

V recepte som použila aj arašidové maslo! Hoci mnohí si myslia, že je to kalorická bomba, je tomu tak, len keď si nedáme pozor a jeme ho nadmerné množstvo. Pri rozumnom dávkovaní je to mimoriadne prospešná potravina. Arašidy sú bohaté na minerálne látky, z ktorých najväčší podiel má draslík, ktorý znižuje riziko vzniku vysokého tlaku, ochorení srdca, a úspešne bojuje proti negatívnym dôsledkom prebytočného sodíka. Obsahuje aj horčík, ktorý spevňuje kosti a svaly, vitamín E ako aj vlákninu. 

2 lyžice arašidového masla obsahujú 200 kalórií a 16 gramov tuku. Výhodou tejto potraviny je to, že väčšinový podiel tvoria nenasýtené „zdravé“ tuky (až 13 zo 16g), ktoré znižujú riziko kardiovaskulárnych a ischemických ochorení srdca.   

Štúdie ukázali, že arašidy sú jednou z potravín s najväčším obsahom niacínu, ktorý je výbornou prevenciou proti alzheimerovej chorobe a účinne pôsobí proti poruchám pamäti.

Optimálnym množstvom sú 2 lyžice, ktoré vás dokážu zasýtiť aj na dlhší čas a vďaka tomu sa u vás potlačí chuť na ďalšie jedlo.

Vegánske proteínové truffles

Počet porcií: 15 kúskov Čas prípravy: 20 minút Náročnosť: 1 (zo 4)

Ingrediencie

  • 1 plechovka bielej fazule
  • 1PL arašidového masla
  • 1 odmerka vegánskeho proteínu
  • 6PL ovsených vločiek
  • Šťava z 1/2 citróna
  • 2PL javorového sirupu
  • 1PL strúhaného kokosu
  • 1PL kakaa
  • Na obaľovanie:
  • 4PL mandľových lupienkov
  • 4PL kokosu

Postup prípravy

  1. Všetky ingrediencie určené na prípravu Truffles si rozmixujeme vo väčšom mixéri so sekacími nožmi na tuhú zmes. Asi 3x stierame zmes, aby sa poriadne premixovala. Po rozmixovaní ju necháme v mrazničke postáť asi 10 minút.

  2. Zatiaľ si do misiek, v ktorých budeme guličky obaľovať pripravíme zmesi. Do prvej len nasypeme kokos. Do druhej pôjdu mandle, ale tie si najprv rozmixujeme na konzistenciu strúhanky, až potom nasypeme do misky. Ja som použila mandľové lupienky, ale Vy môžete použiť aj celé lúpané mandle.

  3. Po odstáti v mrazničke zmes vyberieme a mokrou rukou tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v mandľovom a kokosovom obale. Niektoré ponechajte aj čisté. Chutia výborne.

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?