Zdravá fašírka, so zníženým obsahom tuku a sacharidov! Ako som to dosiahla? Jednoducho. Fašírky som obalila v parmezánovej strúhanke z ovsených vločiek, jemne postriekala sprejom s olivovým olejom a dala piecť do rúry! Bez vyprážania, bez obaľovania v múke, bez hrubej strúhanky!
Počet porcií:
10 fašíriek Čas prípravy: 30 minút Náročnosť: 2 (zo 4)
Ingrediencie
4 väčšie mrkvy
1 väčšia cuketa
aspoň 10 listov medvedieho cesnaku (ak nie je sezóna na medvedí cesnak, listy nahraďte zvýšenou porciou petržlenovej vňate, alebo zameňte za špenátové listy)
poriadne veľká hrsť petržlenovej vňate
menšia hrsť kôpru
1ČL sušeného majoránu
1/2 hrnčeka nastrúhanej goudy
2 vajíčka
2PL ovsených vločiek
soľ a korenie
Na obaľovanie:
4 PL ovsených vločiek
1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
olivový olej v spreji (ak nemáte, potriete ich štetcom)
Postup prípravy
Rúru si predhrejeme na 200st. Cuketu a mrkvu nastrúhame na jemno do väčšej misy. Medvedí cesnak, kôpor, petržlenovú vňať nasekáme na drobno. Ak ste medvedí cesnak zamenili za iné listy (špenát, petržlenová vňať...), pridajte prelisovaný strúčik klasického cesnaku kvôli chuti. Primiešame k strúhanej zelenine. Pridáme všetky ostatné suroviny určené na fašírky.
Z ovsených vločiek si v mixéri alebo v mlynčeku na kávu urobíme jemnú ovsenú múku. Premiestnime ju do misky, pridáme k nej nastrúhaný parmezán a celé to dobre premiešame. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie.
Zo zmesi na fašírky tvarujeme placky, ktoré obalíme v ovseno-parmezánovej strúhanke a ukladáme ich na plech. Na záver ich postriekame olivovým olejom (ak nemáte v spreji, potrite štetcom).
Pečieme na 200st. približne 20 min. a potom prepneme na gril zhora približne na 5 minút. Odsledujte si to ... Fašírky podávame so šalátom, alebo so zemiakovým pyré a šalátom - ak to nie je večera.
Raňajkové kaše
Vyberte si zdravú raňajkovú kašu pre ráno plné energie.