Bezmäsité jedlá

Zeleninové fašírky z plechu

20190424_134220_novy web(1)

Zdravá fašírka, so zníženým obsahom tuku a sacharidov! Ako som to dosiahla? Jednoducho. Fašírky som obalila v parmezánovej strúhanke z ovsených vločiek, jemne postriekala sprejom s olivovým olejom a dala piecť do rúry! Bez vyprážania, bez obaľovania v múke, bez hrubej strúhanky!

 

Zeleninové fašírky z plechu

Počet porcií: 10 fašíriek Čas prípravy: 30 minút Náročnosť: 2 (zo 4)

Ingrediencie

  • 4 väčšie mrkvy
  • 1 väčšia cuketa
  • aspoň 10 listov medvedieho cesnaku (ak nie je sezóna na medvedí cesnak, listy nahraďte zvýšenou porciou petržlenovej vňate, alebo zameňte za špenátové listy)
  • poriadne veľká hrsť petržlenovej vňate
  • menšia hrsť kôpru
  • 1ČL sušeného majoránu
  • 1/2 hrnčeka nastrúhanej goudy
  • 2 vajíčka
  • 2PL ovsených vločiek
  • soľ a korenie
  • Na obaľovanie:
  • 4 PL ovsených vločiek
  • 1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
  • olivový olej v spreji (ak nemáte, potriete ich štetcom)

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 200st. Cuketu a mrkvu nastrúhame na jemno do väčšej misy. Medvedí cesnak, kôpor, petržlenovú vňať nasekáme na drobno. Ak ste medvedí cesnak zamenili za iné listy (špenát, petržlenová vňať...), pridajte prelisovaný strúčik klasického cesnaku kvôli chuti. Primiešame k strúhanej zelenine. Pridáme všetky ostatné suroviny určené na fašírky.

     

  2. Z ovsených vločiek si v mixéri alebo v mlynčeku na kávu urobíme jemnú ovsenú múku. Premiestnime ju do misky, pridáme k nej nastrúhaný parmezán a celé to dobre premiešame. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie.

  3. Zo zmesi na fašírky tvarujeme placky, ktoré obalíme v ovseno-parmezánovej strúhanke a ukladáme ich na plech. Na záver ich postriekame olivovým olejom (ak nemáte v spreji, potrite štetcom). 

  4. Pečieme na 200st. približne 20 min. a potom prepneme na gril zhora približne na 5 minút. Odsledujte si to ... Fašírky podávame so šalátom, alebo so zemiakovým pyré a šalátom - ak to nie je večera.

 

Sledujte Zdravie na tanieri

PÁČIL SA VÁM RECEPT?